Vampyrfilm og tulledokumentar er to filmgrep som begynner å få en viss slitasje. Denne blodige suppa av en film fra New Zealand kombinerer de to elementene på ganske fornøyelig og gjennomgående grotesk vis som gjør det fristende å tro at filmen hadde «kommende kultfilm» som en del av pitchen (konseptbeskrivelsen).

Filmen er laget av noen av folka bak komiserien «Flight Of The Conchords» og i likhet med den er «What We Do In The Shadows» slett ikke for alle. Noen vil elske den, andre vil riste litt på hodet og ikke skjønne greia helt.

Humoren er spekket med referanser til populærkultur, vampyrer og varulver, med jevnlige stikk til newzealandsk mentalitet. For fullt utbytte fordres evne til å le av noe av det. Filmen er presentert og ser ut som en dokumentarfilm. Den er desidert best og friskest i starten, med mange gode poeng av å skildre fire vampyrer i et kollektiv som et stykke moderne reality-tv.

Som en slags dokusåpevariant av «The Addams Family» tar «What We Do In The Shadows» noen friske grep om blodtørstige klisjeer i moderne populærkultur. Filmen sprudler best i presentasjonen av opplegg og ramme. Ujevnt spill, og et bærende drama som ikke er like morsomt som figurene, gjør at filmen framstår enda morsommere tenkt enn gjort.

Vampyrer i kollektiv: «What We Do In The Shadows» er en tulledokumentar som følger et knippe vampyrer som bor sammen i New Zealand.