Pågangen for å kjøpe billetter til Åge-konserten i Royal Albert Hall i London i juni 2016 har vært enorm. Da salget åpnet klokka 10 ble de 3000 billettene revet bort på fem minutter, ifølge arrangøren.

«The service is unavailable» var meldingen mange da de gikk inn på nettsiden Royalalberthall.no som selger pakketuren til London med konsert, fly og hotellopphold.

Ingen ekstrakonsert

Årsaken til de tekniske problemene var at pågangen var svært stor da billettsalget åpnet fredag morgen. Arrangør Bård Jørgen Iversen i Koment hadde ikke trodd at konserten skulle selge ut så fort.

- På forhånd hadde vi trodd det kom til å bli utsolgt i løpet av dagen, og hadde ikke drømt om at det bare tok fem minutter. Men det er svært gledelig at det gikk så fort. Det er tydelig at dette er noe folk vil ha. Veldig artig, sier Iversen.

- Blir det ekstrakonsert?

- Nei, dessverre. Og det er helt sikkert.

- Finnes det noen «bakvei» for de som gikk glipp av billett?

- Nei, her er det ingen smarte bakveier.

Avbrutt midt i bestilling

De 3000 pakkene inkluderer konsert med Åge & Sambandet i Royal Albert Hall neste sommer, samt fly fra Norge og hotellopphold. Billettene kostet mellom 8000-9000 kroner. Det er flust av trøndere som ville sikre seg pakken, men ikke alle rakk å komme først i køen. Flere Åge-fans har uttrykt sin irritasjon på Facebook og Twitter fordi de kom halvveis i billettbestillingen, men så brøt systemet sammen.

Pressekontakt Endre Storholt i arrangøren Koment opplyser at de som ikke fikk fullført transaksjonen, dessverre ikke har fått billett.

- Alle ble satt i kø, og de som fikk gjennomført transaksjonen har fått billett. De som har betalt vil få en bekreftelse. Det er ikke slik at de som er blitt trukket, ikke får billett likevel, sier Storholt.

Han avviser at billettsystemet ikke var dimensjonert for det store trykket.

- Dette ville ha skjedd uansett system. Det har vært en pågang uten sidestykke. Noe lignende er det ingen arrangør som tidligere har opplevd her til lands. Vi skjønner at de som ikke fikk billett er skuffet, men det finnes ikke flere plasser, sier Storholt.

Han påpeker at det kun ble lagt ut fire billetter per person. Det har derfor ikke vært mulig for bedrifter å kjøpe opp et større antall billetter.

–Åge har vært klar på dette fra første stund - billettene skal gå til «folk flest».

Som medlem av samarbeidspartneren Nordic Arena Nettverk, et bedriftsnettverk som er med å finansierer konserten, fikk du imidlertid mulighet til å kjøpe mimimum seks billetter kl. 09 - én time før det ordinære salget startet fredag. Men et fåtall av de 130 bedriftene i nettverket benyttet den gylne anledningen.

–Vi solgte kun 42 billetter. Disse billettene kom i tillegg til de 3000 som ble lagt ut kl. 10, presierer Storholt.

Må kjøpe pakke

Adresseavisen skrev tidligere fredag at enkelte er kritiske til at det kun er mulig å kjøpe en pakke for å oppleve den historiske konserten. Bor du i London - eller vil ordne hotell og fly selv - har du ikke mulighet til å kjøpe kun konsertbillett.

–Vi har fått med oss diskusjonen rundt pakkeløsning og prisen. Likevel har vi fått få reaksjoner direkte. Det positive med pakkeløsningen er at det er fansen som får med seg konserten. Siden den er utsolgt unngår vi dessuten svartebørssalg som presser prisen opp, sier Bård Jørgen Iversen i Koment.