Helt siden premieren fjerde juledag har Arnulf Hagas «Vinsjan på kaia» gått for fulle hus i aulaen på Verdal videregående.

–Vi har solgt nesten 13000 billetter. Ikke verst i en bygd med 15000 innbyggere, sier Jan Juberg, styreleder i Verdal Teaterlag.

–Vi har hatt fullt hus helt siden starten, og det har ikke vært et ledig sete på noen av forestillingene. Det er historisk for oss, og langt over det vi turte å håper på. Vi hadde vært fornøyd med halvparten, sier Juberg.

Mange solgte billetter betyr også gode billettinntekter. Så langt har teaterlaget tjent inn cirka 4 millioner i billettinntekter. Styrelederen er sikker på at de vil sitte igjen med et sjusifret resultat etter siste forestilling.

Gir teaterlaget ryggrad

–Men vi lever ikke for å ha penger på bok. Målet vårt er å ha ryggrad til å satse videre. Jeg tror ikke vi vil komme opp i slike publikumstall verken i 2015 eller 2016. Vi hadde 5500 på «Annie», og det er nok der vi normalt ligger. Det er ikke mange amatørteater som slår disse publikumstallene, sier han.

Arnulf Haga har beskrevet forestillingen som en roadmovie-musikal, en bittersøt komedie om kjærlighetens tidvis brutale vilkår. Hele 29 av D.D.E. og Frode Vikens låter blir brukt gjennom forestillingen. Viken har også laget to nye melodier til tekster av Haga: «The Love That Made Me A Man» og «Sleike sine sår». Sistnevnte dukker opp i det avslutningsnummeret.

«Vinsjan på kaia» har hatt 80 personer i sving hver kveld under forestillingene. 50 på scenen, i tillegg til musikere, sminke, garderobe og kafé. Totalt har 250 mennesker vært involvert.

–Bortsett fra de profesjonelle skuespillerne har alle stilt opp på frivillig basis, og de storkoser seg hver kveld.

Kanskje til Olavshallen

Juberg tror forestillingens brede appell handler om at musikken er god folkelig, og at Haga har skrevet en god historie.

–En kveld på puben har vi alle vært gjennom, men dette har slått an så gæli. Jeg tror og håper Vinsjan vil leve videre etter at vi er ferdige. Det er fritt fram for å søke om rettighetene til å sette det opp. Samtidig er det såpass mange involvert på scenen at detkan bli dyrt med bare profesjonelle skuespillere. Men gode amatørteater vil ha mulighet. Vi skal ta vare på riggen og scenografien. Jeg tror verken Haga eller Viken vil protestere hvis andre har lyst til å sette det opp. Det er så bra at hele landet bør få det med seg, sier han.

Styrelederen forteller om interesse også fra eksterne spillesteder. Både Namsos, Steinkjer og Stjørdal har tatt kontakt, og Juberg har vært i samtaler med Olavshallen i Trondheim.

–Vi har en god dialog med Olavshallen, men vi har ikke bestemt noe konkret ennå. Det handler om tidspunkt, amatørene våre som skal flyttes, økonomi og riggen vår. Per i dag har vi fokus på å fullføre med stil, og så tar vi det derfra, sier Jan Juberg.

«Vinsjan på kaia» vises frem til 15. februar. Det er få billetter igjen.

Folk fra hele Trøndelag strømmer nå til Verdals aula for å se musikalen og høre D.D.E.s musikk. Foto: Leif Arne Holme
Arnulf Haga (t.v.) har skrevet manus, Frode Viken (t.h.) står for musikken. Her sammen med styreleder i Verdal Teaterlag Jan Juberg. Foto: Leif Arne Holme