Sjelden har det vært så mye ståhei om en så dårlig film som Evan Goldberg og Seth Rogens «The Interview». En humoristisk variant av «American Sniper», hvor amerikanske journalister på oppdrag fra CIA prøver å ta livet av Nord-Koreas store leder under et intervju.

I sin forrige og første film som regissører, dommedagskomedien «This Is The End»(2013) drev Goldberg og Rogen vulgært og ganske morsomt gjøn med Hollywood. James Franco var avvæpnende god som James Franco. Bedre og mer troverdig som selvgod drittsekk enn som smådum, naiv tv-stjerne her.

Til å være komedie hvor amerikanske myndigheter ønsker å myrde en statsleder og fiende, er filmen sjokkerende fri for brodd. Den fortoner seg som en ubalansert stonerkomedie hvor manusforfatterne begynte å fnise når en av dem sa «Nord-Korea». Nordkoreansk propaganda er balansert med uironisk amerikansk, tilsatt seksuelle fantasier og spredt splattervold.

Et par vitser om Kate Perry og bruk av Scorpions i sluttscenen er litt forsonende trekk i en film som er en vel så stor fornærmelse mot publikum og Hollywood som mot Nord-Korea. Randall Park gjør president Kim til filmens mest sjarmerende og interessante figur. James Franco og Seth Rogen er på karrieremessig nedtur. De har neppe vært verre enn her.