I dag åpner den 65. utgaven av filmfestivalen i Berlin med verdenspremiere på «Nobody Wants The Night» av den spanske regissøren Isabel Coixet, med Juliette Binoche i hovedrollen. Hun spiller amerikanske Josephine Peary, som i 1908 dro mot Nordpolen på leting etter sin mann, som prøvde å bli første mann på Nordpolen.

- Vil dere ha sannheten?

Deler av filmen, det vil si mange av utescenene, er spilt inn på Finse. På pressekonferansen spurte Aftenpostens Jan Gunnar Furuly om hvordan det var å spille inn en internasjonal film i Norge. -

Vil dere ha sannheten?, spurte regissøren.

– Ja, ropte et par hundre pressefolk.

- Ok, sa regissøren og langet ut.

– Vi prøvde å få med norske co-produsenter, men ingen var interessert. Å spille inn i Norge var ingen god opplevelse. Forholdene vi jobbet under og prisen for å spise og bo der var avsindig. De behandlet oss også dårlig, En gang kom jeg over Gabriel Byrne og Juliette Binoche sittende som forskremte skolebarn på hotellet. De forklarte at de ikke fikk kaffe. Mitt inntrykk av Norge er ikke bra. Det var noen hyggelige folk som kjørte snøscooter for oss, men ellers, som land og produksjonsområde for film … æsj, sa hun og snøftet.

Godord om Bulgaria

Filmen er en europeisk co-produksjon, og andre deler av den er spilt inn i Bulgaria. På spørsmål fra en bulgarsk journalist om hvordan det var å spille inn i Bulgaria sammenlignet med Norge, med kaffe og det hele, myknet den spanske regissøren adskillig.

- Kaffen var vel bare ok, men maten var god og vi følte oss faktisk hjemme der. Det var i alle fall mye bedre enn i Norge, sa Isabel Coixet, som er andre kvinnelige regissør i historien valgt til å åpne filmfestivalen i Berlin.

På spørsmål hva hun syntes om det, svarte den spanske regissøren tørt:

- Jeg håper bare jeg ikke blir den siste.