«Hair» er en musikal som uten tvil er et produkt av sin tid, men historien og problemstillingene vi møter er likevel høyst aktuell i dag. Dette tydeliggjør Strinda-elevene gjennom historiske videoklipp fra i dag og bakover i tid. Og så er vi der, i New York på slutten av 1960-tallet. Vi møter Claude fra Oklahoma, spilt av Andreas Brovold, som har vervet seg til militæret for å dra til Vietnam. Men i New York møter han noen blomstrende eksemplarer fra hippiebevegelsen, som er i sterk opposisjon mot krigen i Vietnam.

Med et av musikalens mest kjente nummer «Aquarius», blir stemningen satt fra start. Det er tydelig at Strinda har lang erfaring med musikaler. Kostymene er fargerike og gjennomførte, sceneskiftene er mange og effektive, skuespillerne er lekne og musikerne er trygge og presise.

Historien som fortelles er lang og til tider komplisert. I tillegg har musikalen mange karakterer som publikum skal bli kjent med, noe som kan være en utfordring. I løpet av forestillingen er det vanskelig å følge med på alt og alle, og enkelte av sidehistoriene kunne med fordel vært kuttet.

«Hair» er en musikal som åpner for at mange på scenen kan dele på å synge, dermed får flere av skuespillerne vist seg frem. Blant elevene fra 1. 2. og 3. klasse ved Strinda finnes noen gode sangere og mange gode skuespillere, og i år har skolen gjort en svært god jobb med castingen. Elevene går inn i rollene sine med stor iver og overbevisning, uavhengig av rollens størrelse. Det er gøy å se. At dialog og sangtekster er skrevet om til trøndersk er også et grep som fungerer godt.

En av nøkkelrollene er hippielederen Berger, som i starten av forestillingen brenner sitt innkallingsbrev til militæret, men som likevel ender opp med å havne på flyet til Vietnam der en tragisk skjebne venter ham. Erlend Sehube gjør en svært god tolkning av Berger. Sehube sjarmerer publikum fra start, og når Bergers tragiske skjebne står klart for oss, blir avslutningen både rørende og fin.

Alt i alt kan Strinda være fornøyd med sin jubileumsforestilling.

Adresseavisen var til stede på premieren søndag 8. februar.

Du kan fortsatt få med deg forestillingen: Onsdag 11. og torsdag 12. februar kl. 19.00.

Strinda har i løpet av 25 år spesialisert seg på kostymer, lyd og sceneshow Foto: Kjersti Havdal