Morten Tyldum og hans eget produksjonsselskap Norse Code er i forhandlinger om et norsk bokmanus som de ønsker å lage film av, skriver Aftenposten.

Hvilket manus det er snakk om, er foreløpig hemmelig, melder NRK.

- Vi har et prosjekt som vi kanskje går offentlig ut med veldig snart, sier Tyldum til NRK.

KOMMENTAR: La oss håpe Tyldum ikke får Oscar (pluss-sak)

Tyldum og produksjonsselskapet har lest flere norske manus som de er interessert i å utvikle. Et av dem er veldig reelt å ta videre.

- Det vil bli et samarbeid mellom internasjonale og norske skuespillere. Vi er nå i forhandling om å få de rette opsjonene, så det er veldig spennende, sier Tyldum.

Samtidig er han i samtaler om å regissere science fiction-storfilmen «Passengers» med Jennifer Lawrence og Chris Pratt i hovedrollene.

Morten Tyldum er Google-favoritt

Natt til mandag får vi vite om Tyldums film «The Imitation Game» vinner noen av Oscar-kategoriene den er nominert i: Beste film, regi, mannlige hovedrolle, kvinnelige birolle, tilrettelagte manus, originalmusikk, filmredigering og produksjonsdesign.

Oscar-tid er den reneste festaften for bookmakere og spåmenn. Google melder at «The Imitation Game» er favoritten til å vinne prisen for beste film, hvis man skal dømme etter antall søk.

Den er søkt mer enn dobbelt så ofte som neste film på listen, «Boyhood», og mer enn tre ganger så mange ganger som «Birdman» på verdensbasis, ifølge NTB.

Filmweb mener «Boyhood» blir beste film og at dens regissør Richard Linklater får regiprisen. I The Telegraphs gjennomgang er «Birdman» flere bookmakeres beste film, foran «Boyhood» og Tyldums film.