– Uten restauranten på Solsiden, var det heller ikke grunnlag for Renaa å drive videre på Ringve. Derfor er det naturlig at de trakk seg ut, sier direktør Ivar Roger Hansen ved Ringve Musikkmuseum.

– Godt renommé

Nå søker Ringve museum etter en ny restauratør som kan overta etter at Renaa trakk seg ut. Driften omfatter kafeen, selskapsvirksomhet, servering i forbindelse med møter, konferanser og arrangementer.

– Det er trist at Renaa forsvant, de hadde godt renommé og leverte mat av høy standard. Samtidig er det forståelig at det ikke var grunnlag for videre drift når «hovedrestauranten» på Solsiden ble avviklet, sier Hansen.

Moderne museumskafé

Fram til museet får en ny driver av serveringsvirksomheten, er selskapsdriften stengt fram til mai. Kafédriften går som normalt, men med en midlertidig driver.

– Nå er vi på jakt etter en restauratør som treffer et bredt publikum. Vi ønsker en moderne museumskafé, en kafé med kvalitet er viktig siden museet ikke ligger i bykjernen der publikum har muligheten til å velge andre alternativer, sier museumsdirektør Hansen.

Fant ikke tonen

Det var i november i fjor at det ble klart at mesterkokken Sven Erik Renaa ga opp hjembyen og Renaa Matbaren på Solsiden i Trondheim. Selv om han kommer fra Trondheim, har han hatt Stavanger som base de siste ti årene. I Stavanger har han hatt stor suksess med sine restauranter Renaa og Matbaren, men valgte altså å avvikle i Trondheim der suksessen uteble.

– Vi fikk ikke helt taket på Trondheim. Samtidig var det krevende å lykkes med en restautant 100 mil unna, uttalte Sven Erik Renaa i et intervju med Adresseavisen i november i fjor.

Det lå ikke noen akutt økonomisk situasjon bak, men en totalvurdering som tilsa at det ville være bedre å konsentrere satsingen i Stavanger.

Planlagt åpning i sommer

Inn i Matbarens gamle lokaler på Solsiden, starter tidligere ansatte ved Rica Nidelven et nytt restaurantkonsept. Planen er at restauranten åpner til sommeren. Det er tidligere hotelldirektør, markedssjef og matansvarlig ved hotellet - som nå er overtatt av Scandic - som står bak det nye serveringsstedet. Mye sjømat med innslag fra det asiatiske kjøkkenet skal prege menyen.

Foto: Therese Alice Sanne, Adresseavisen