Konflikten med Russland tiltar og konkurrerende kandidat Heather Dunbar tar form som fremtidig president. Kombinert med en ny gravende journalist i det hvite hus, overlevering av dokumenter i mørket og notater som skulle vært makulert, får vi den beste episoden så langt i sesongen med det meste vi har savnet fra de tidligere sesongene.

Med en mulig ny Zoe i presidentens nærhet og påstander om at presidenten setter menneskeliv i fare uten å bry seg, er den politiske nerven for alvor på plass i sesong 3. Med eks-stabssjef Doug på vei inn i motstanderens kampanje med nøkkelen til Underwoods skjelettskap, aner vi enten starten på en kamp Frank fort kan tape eller et spill så høyt at det nesten overgår Underwoods tidligere råskap.

Den avsluttende scenen hvor arbeidsløse innbyggere i Washington med optimisme i blikket står i kø for å registrere seg som arbeidssøkere, akkompagnert av uavhengighetsdagens fyrverkeri og orkestermusikk, er sterk og skaper et inntrykk av en president som er i ferd med å lykkes med sitt intrikate spill.

Og i det vi tror vi har fått alt vi har savnet i de tidligere episodene, dukker den gamle restauranteier Freddie Hayes opp i slutten av køen av arbeidssøkere. Det gjør det ganske enkelt umulig å ikke kaste seg over neste episode…