De fleste har kanskje fått med seg at «Breaking Bad» -skaperen Vince Gilligans nyeste serie «Better Call Saul» har fått både kritikere og publikum til å ta fram superlativene i de få ukene som serien nå har gått. De fire første episodene av denne dramaserien om den lysskye advokaten Saul Goodman er allerede tilgjengelig på norske Netflix og i morgen kommer nok en episode.

Ukens aller største nyhet på Netflix er likevel ikke «Better Call Saul», men derimot en helt ny sesong (13 episoder) av «House of Cards». Denne bekmørke politiske thriller-serien sløser ikke med tiden før den får opp farten. Der den første sesongen famlet litt i blinde og ikke helt føltes som om den visste hvor den ville hen så er nå «House of Cards» et ustoppelig lokomotiv der selvsikkerheten sitter i førersetet. Har det noen gang vært en mer upålitelig, men likevel sympatisk «skurk» enn Kevin Spacey i Frank Underwoods skikkelse?

Her er alle Netflix-nyhetene:

American Horror Story - Sesong 1 - 3

Denne er så fersk at sesong 3 den dukket opp på Netflix mens vi satt og skrev denne artikkelen.  «American Horror Story» er ikke en serie der den samme plot-linjen gjentar seg sesong etter sesong. I stedet lager skaperne en helt ny historie med en ny setting for hvert år. Og sesong 3 tar for seg rivaliseringen mellom heksene fra Salem og voodoo-tradisjonene i New Orleans. Ikke for de med svake mager.

How I Met Your Mother - Sesong 1 - 9

Liker du å binge-watche komiserier? Da kan du glede deg til flere døgn i selskap med Ted & Co. Norske Netflix la nemlig i går ut alle sesonger av denne sitcom-suksesserien. Neil Patrick Harris som spiller hovedrollene var forøvrig vert under helgens Oscar-show.

Donkey Punch

Britisk drama-film om hva som skjer når tre unge jenter fra Leeds i England drar til Mallorca for å oppleve ferieparadiset. Et sosialrealistisk drama av den litt ubehagelig typen som britene er så gode på å lage.

Secrets of the Code

Skuespiller Susan Sarandon er vertinne for denne dokumentaren som tar deg med på en reise inn i mysteriene som danner bakgrunn for Dan Browns «The Da Vinci Code». En usedvanlig spennende og vellaget dokumentarfilm.

Shadow Dancer

En usedvanlig god thriller med Clive Owen og Gillian Anderson. En enslig mor som har skapt seg en karriere som IRA-soldat blir plutselig pågrepet i London etter et mislykket bombeattentat.

Sons of Anarchy - Sesong 1 - 6

Og endelig kom den. Sesong 6 om SAMCRO-gjengen fra den lille byen Charming, California.

Sesong 6 inneholder en hel del sjokkerende øyeblikk og byr i tillegg på noen av de mest voldelige scenene i serien så langt ( hvilket ikke sier så lite). Manusforfatter Kurt Sutters ønske om å lage en «moderne» Hamlet trer så definitivt i kraft her.

Shutter Island

Martin Scorseses adapsjon av Dennis Lehanes bok med samme navn ble en kinosuksess i 2010. Leonardo deCaprio spiller rollen som US Marshal Edward Daniels som på 1950-tallet tar på seg en etterforskning i en psykiatrisk sykehus som ligger på en øy utenfor Boston. En klassisk psykologisk thriller der avslutningen garantert vil få deg til å klø deg i hodet over hva som egentlig har skjedd.

House of Cards - Sesong 1 - 3

Kevin Spacey som president Frank Underwood. Trenger vi si mer?

Event Horizon

Og endelig så kom da denne. «Event Horizon» har siden premieren i 1997 vært en av de mest etterspurt kult-filmene i nyere tid. Filmen var også en av de største pengeslukene for britisk filmindustri noensinne. Resultatet ble en film som framstår som en slags skrekk-visjon av Stanley Kubricks «2001 - A space Odyssey».

Ikke bare er «Event Horizon» i undertegnedes mening en av de beste sci-fi -filmene noensinne, men den er også en av de beste horror-filmene i filmhistorien. Skru av alle lys og se denne.

Modern Family - Sesong 1 - 5

For en liten uke siden så dukket også sesong 5 av denne komiserien opp på Netflix. Nå ligger norske Netflix kun èn sesong bak TV-skjema. «Modern Family» er en av verdens mest sette komiserier for tiden og i sesong 5 så har familien Dunphy / Pritchett et stort bryllup å planlegge.