Hva med å starte dagen med en norsk klassiker som altfor få har sett, med festivalens hedersgjest Toralv Maurstad som barnepsykolog? «OM TILLA»(Nova 4 kl.10) fra 1963 er etter mitt syn den beste av Arne Skouens dristige 60-tallsfilmer. Dermed en av de beste norske filmene noen sinne. Et finstemt psykologisk drama om ei lita jente som ikke vil snakke.

Ungdomsopprør i Tyskland på 90-tallet er tema for Burhan Qurbanis «WE ARE YOUNG.WE ARE STRONG»(Nova 1 kl.12.30). Filmen for seg hendelsene i Rostock i 1992, med de verste angrepene på innvandrere i Tyskland etter 2.verdenkrig.

Den georgianske filmen «CORN ISLAND»(Nova 8 KL.17) handler grovt sagt om en aldrende mann og ei ung jente på en jordbanke i ei elv i et grenseområde med militær spenning. Ut av det spinner George Ovashvili mesterlig en fortelling om menneske og maktene, markens grøde og årets gang.

I «THE LESSON»(Nova 5 kl.19) møter vi en strikt kvinnelig lærer i Bulgaria som prøver å lære elevene sine en lekse etter et tyveri fra klasserommet. Krisrina Grozeva og Patar Valchanovs film er et velspilt og velregissert moralsk drama om stolthet, moral og penger.

En av de villeste og best sprudlende komediene på festivalen er den argentinske «crowdpleaseren» «WILD TALES» (Nova 6 &7 kl.21). Damian Szifrons film er satt sammen av seks, til dels groteske, men hverdagslige historier, fortalt med vidd og stil.