Årets forbildepriser ble delt ut under årets Bylarm i Oslo onsdag kveld. Den aller gjeveste prisen som årets forbilde, gikk til bandet Broen. Bandet, som har medlemmer fra Trondheim og Oslo, mottok stipend på 100 000 kroner.

8000 stemmer

Det er publikum som stemmer frem bandet de mener er det største forbildet blant de nominerte. I år var 22 band nominert, og nesten 8000 publikumsstemmer tikket inn før utdelingen onsdag kveld.

Juryen sier at vinnerbandet Broen har en helt unik sound som skiller seg ut i mengden. De peker også på at medlemmene av bandet, tross sin unge alder, allerede har vært med på å utvikle toneangivende band.

Broen ga nylig ut sitt debutalbum Yoga. Les anmeldelsen: Binder sammen ytterpunktene

Ytterligere fire band fikk stipend på 50 000 kroner hver under prisutdelingen. Se oversikt til høyre!

- Imponert over nivået

Norsk Tipping sponser Forbildeprisen. Sponsoransvarlig i Norsk Tipping, Pål Enger, håper stipendene vil motivere både vinnerne og andre talentfulle artister til å satse videre på musikk.

- Norsk Tipping ønsker gjennom prisene å bidra til at særlig unge kulturutøvere tør å satse videre på uttrykket sitt, slik at de over en milliard kronene vi hvert år bidrar med til norsk kultur, skaper et bredt og blomstrende kulturliv, sier Enger.

Juryen, med representanter fra NRK P3, Norsk Tipping, by:Larm og Norsk musikkråd, lot seg imponere av årets 22 nominerte artister.

- Juryen er svært imponert over nivået. Artistene representerer et bredt spekter av sjangrer og det var vanskelig å velge mellom de nominerte. Juryen merker seg med glede at det spirer og gror i musikklivet lokalt i hele dette langstrakte landet, sier Magnar Bergo, daglig leder i Norsk musikkråd.

Vinnerbandet BROEN spiller på Hoffmann Kulturstube i Oslo torsdag denne uken.