Kristofer Hivju, kjent for sin rolle som Tormund Giantsbane i «Game of Thrones» og med en fortid på Trøndelag Teater, overtar for Mikael Persbrandt i den populære svenske krimserien «Beck».

Dette melder svenske Aftonbladet.

- Jeg har vært Beck-fan lenge, så det var en selvfølge å takke ja. Jeg har spilt mange farlige menn, så jeg synes det er veldig morsomt å få spille politi, sier Hivju til den svenske avisen.

36-åringen Hivju skal ikke spille Persbrandts gamle rolle som den hissige og plagede Gunvald Larsson, men en nyskrevet rolle som politimannen Steinar Hovland, den nye assistenten til Martin Beck. Rollen som Martin Beck spilles fortsatt av Peter Haber.

Det skapte kraftige eaksjoner blant seriens fans da det ble kjent at Persbrandt og hans populære rollefigur skulle skrives ut av serien.

- Persbrandt har satt dype spor som Gunvald. Jeg er en stor beundrer av Persbrandt, han er en veldig god skuespiller som virkelig har skapt en ikonisk rollefigur. Jeg skal ikke gjøre en ny Gunvald, men heller en helt annen type rolle, forteller Hivju.

I den siste serien av «Beck»-filmer gjenstår fire av i alt åtte titler. Hivju skal spille i tre av de fire siste filmene. Han kommer til å bo i Stockholm under vårens innspilling.