Etter at Spellemannprisen er arrangert tre år i Stavanger, tok krefter i Trondheim initiativ til at Midt-Norges hovedstad skulle overta stafettpinnen.

Direktør i Olavshallen Bjørgvin Thorsteinsson, ordfører Rita Ottervik og Erling Moe i kulturkomiteen sto frem som frontfigurer i planene om en ny og revitalisert utgave av Spellemannprisutdelingen til Trondheim. Tanken var en flere dagers festival fordelt på flere scener, der hver enkelt musikalsk sjanger ville bli bredere presentert.

Les mer: Vil fylle hele byen med Spellemann

Men timingen for forslaget var nok dårlig. Etter tre år i «utlendighet» ønsket en stort sett oslobasert musikkbransje å komme «hjem» igjen. Blant annet er det svært kostnadskrevende både for produksjonselskap og bransje at prisen deles ut i andre byer enn i hovedstaden.

Torsdag ble det klart at Norges største og viktigste musikkpris arrangeres i Oslo i 2016.

- Interessen for å få arrangere Spellemann har vært stor i flere norske byer etter at treårskontrakten med Stavanger konserthus utløp i januar 2015. Etter en grundig vurdering har valget falt på Oslos storstue, Oslo Spektrum, som arena for avviklingen av landets største musikkfest forteller styreleder i Spellemann AS, Marte Thorsby i en pressemelding.

- Vi har hatt tre begivenhetsrike og fine år i Stavanger og har vært veldig fornøyd med det, men har nå etter en helhetsvurdering falt ned på at vi skal arrangere Spellemann i Oslo i 2016. Bakgrunnen er hovedsakelig at det er svært kostbart for både Spellemann og for en bransje med hovedsete i Oslo å flytte seg ut av byen mange år på rad, og Spellemann prøver med dette å imøtekomme ønsket fra sentrale aktører om å samle hele bransjen til fest i Oslo i januar 2016. Dette er en beslutning som foreløpig bare er tatt for 2016.

Spellemann 2015 arrangeres i Oslo Spektrum 30. jan 2016. Spellemannshowet vises direkte på NRK1, og produseres av produksjonsselskapet Monster.