«Prey» er en britisk spenningsserie i tre episoder (den siste vist som dobbeltepisode tirsdag) med John Simm i hovedrollen som Manchester-politimannen Marcus Farrow. Sjangermessig er det en blanding av psykologisk thriller og et hardkokt krimmysterium, og den holder kvalitetsmessig mål som begge deler.

Farrow har nedtur. Hans beste politikompis er syk, hans fraseparerte kone forteller at hun er etablert i et nytt forhold. Men adskillig verre skal det bli. Kona og den yngste av hans to sønner blir myrdet, alle spor peker mot Farrow selv. Han blir arrestert, men rømmer – og på egen hånd, med både politikolleger og tyrkiske gangstere i hælene skal han bevise sin uskyld, finne de egentlige gjerningsmennene – og gi pappastøtte til sin overlevende sønn. Det viser seg fort at det er like mange skurker blant hans kolleger som i gangstermiljøet, så hvem kan han stole på? Om noen?

Det er ikke langt mellom sjangerklisjeene i «Prey», men seriens skapere har lyktes i å skape både energisk fremdrift og den rette klaustrofobiske grunnstemningen. John Simm skaper en hovedfigur det er fullt mulig å identifisere seg med. Mulighetene hans for å lykkes er stadig dårligere, men vi beholder troen på «vår mann». Enkelte andre rollefigurer kan bli vel stereotypiske, men den stakkars etterforskningslederen, overkonstabel Susan Reinhardt (Rosie Cavaliero) vokser som rollefigur gjennom de tre episodene. Hun bidrar til å gjøre dette til et severdig drama, og ikke bare nok en hardkokt thriller fra de skittengrå forstedene rundt Manchester.

Anmeldt av OLE JACOB HOEL