- Vi kunne ikke spurt hvem som helst, sier festivalsjefen om valget av årets Pstereo-band.

I fjor var det Emilie Nicolas som gjorde en egen versjon av DumDum Boys' «Pstereo», den ble raskt en stor hit. I år trengte festivalen noen som kunne hoppe etter Nicolas.

- Vi trengte noen som har selvtillit og er sterke nok til å gå alternativt, og vi hadde tro på at Dråpe ville klare å lage en låt som ikke lignet på Emilie Nicolas versjon, sier Nils Heldal sjef for Pstereo.

Det har festivalen fått. Dråpes fargerike poplåt gir lyd til musikkfestivalens nye promovideo som viser minnerike bilder fra fjorårets festival.

Perfekt match

Dråpes versjon av DumDum Boys' «Pstereo» er ingen coverversjon, men ei helt ny låt. Den etter hvert så kjente linja «Together we are pstereo» har bandet selvfølgelig tatt med seg i sin egen versjon.

- Vi hadde ei låt liggende der hele arrangeringen var klar, men vokallinjene satt ikke. Da vi fikk oppdraget fra Pstereo om å lage årets Pstereo-låt, skjønte vi at dette var en perfekt match, forteller Dråpe-trommis Eirik Kirkemyr.

Bandet syntes det var veldig hyggelig å få oppgaven med å lage musikkfestivalens låt for 2015.

- Det synes vi er veldig hyggelig. Det er spennende å utvide vår erfaring ved å skrive bestillingsverk.

- Hvorfor tror du Dråpe fikk oppdraget i år?

- Det er nok fordi vi spilte på Pstereo i fjor, og vi ble godt likt av festivalen. Det vil jeg tørre å påstå, ler Kirkemyr.

Flere versjoner i vente

Pstereo vil gjøre det til tradisjon å gjøre en ny versjon av DumDum Boys' «Pstereo» for hvert år.

- Hadde vi vært i 1995 ville vi sikkert ha tenkt på å gi ut en CD med alle versjonen, men nå er vi i 2015. Vi har ingen andre planer enn å invitere norske band til å lage sin versjon, sier Heldal.