Til frisk applaus sto Mørland & Debrah Scarlett på scenen i semifinalen i Eurovision Song Contest.

I den andre semifinalen torsdag kveld kjempet totalt 17 land om ti plasser i lørdagens finale i Wien, og jubelen satt løst da de norske sang.

Journalist-favoritt

De norske artistene selv mener deres låt «A Monster Like Me» har en god mulighet til å bringe dem videre i musikkonkurransen. Og skal vi tro den helt uoffisielle avstemningen i pressesenteret, er det stor sjanse for avansement – Norge ligger på en andreplass, rett bak Sverige.

– Thank you very much, sa Kjetil Mørland da duoen hadde sunget ferdig.

– Merci beaucoup, la Debrah Scarlett til.

NRKs delegasjonsleder, Stian Malme, var full av begeistring etter den norske framføringen.

– Jeg kan ikke være stoltere! De har levert et følelsesladet og fantastisk nummer til Europa, og jeg håper alle syns dette var like stort som jeg gjorde, sier han.

Fant sangformen

Låtskriver Mørland innrømmet etter den siste generalprøven torsdag ettermiddag at han har slitt med sangformen, for han har vært plaget av forkjølelse i lang tid før avreise til Wien.

– Jeg var ikke helt hundre i går. Jeg har vært litt anspent i halsen, men nå er det veldig bra, sa han, og fremførelsen hadde han ingen problemer med.

Norges framføring var litt mindre prangende når det gjelder lys og effekter enn mange andre Eurovision-bidrag, men de norske artistene har satset på å vinne TV-seernes stemme ved å kikke i kameraet og ha mange nærbilder.

Debrah Scarlett og Kjetil Mørland fikk jubel etter at semifinalen i Eurovision var gjennomført.