Bendiksen-prisen er oppkalt etter norsk musikkbransjes største pionér Arne Bendiksen. Bransjeorgansiasjonen GramArt deler den ut årlig til en artist som har hatt et betydelig kuntnerisk gjennombrudd.

Da prisen ble delt ut på utestedet Månefisken i Oslo tidlig onsdag kveld, var det bandets manager Eivind Brydøy som mottok den. Nandet selv er på en 14 dagers europaturné.

Vi fikk tak i bandets hovedperson på et tidspunkt han ikke helt hadde omstilt seg etter mange timers søvn på en sjelden fridag, mellom spillejobber i Italia og Tyskland.

Hardrockere evige outsidere

– Blant årets nominerte er det mange dyktige arrtister, men ingen som skilte seg spesielt ut. Vi anså det som åpent hvem som kom til å få prisen. Vi skjønte vi hadde en viss sjanse, men vi trodde det likevel ikke. Som hardrocker er du vant til å stå utenfor det gode selskap, sier Per Borten.

– Vi er veldig takknemlige, sier Borten, som har med seg Bent Sæther og Kenneth Kapstad fra Motorpsycho og Rolf Martin Snustad fra Hopalong Knut i Spidergawd. De er godt fornøyd med Italia-delen av turneen. –Det har gått mye bedre enn vi kunne forvente. Vi spiller på utesteder på størrelse med Blæst, og det har vært bra oppmøte, ihvertfall på helgejobbene. Men uansett hvor mye publikum det har vært, har publikumsresponsen vært overveldende, sier Borten som nå skal spille på litt større steder for et forventet større pulikum. Spidergawd er mer etablert i det tyske markedet.

Har god bruk for pengene

– Vi er ikke en type band som får masse PR bare vi legger ut et bilde på Internett. Vi bygger oss opp gradvis. Det krever litt å reise på turné, og denne gange har vi heldigvis hatt offentlig turnéstøtte. Det er ingen tvil om hva skal bruke prispengene på. 100 000 kroner gir oss muligheten til 20 nye konserter i Europa, sier Per Borten - som tar Spidergaed inn i roligere farvann etter den nåværende turneen.

Men festivalsommeren byr på solide høydepunkter på Roskildefestivalen i juli og Pstereo hjemmei Trondheim i august.

Highasakite vant i fjor

Spidergawd vant prisen i konkurranse med Aurora,Cashmere Cat, Ine Hoem og OnklP & De Fjerne Slektningene.

De tidligere vinnerne av Bendisken-prisen er Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012), Monica Heldal (2013) og Highasakite (2014) .