- Vi hilste og sa hei. Det virket som han var i strålende humør. Han smilte og var fornøyd under lydprøvene også, så dette blir bra, sier arrangør Stein Vanebo, som i ettermiddag ønsket Mark Knopfler velkommen til Trondheim.

Les også: Mannen med gullfingrene

Rundt 18.30 fredag kveld åpnet Sverresborg arena dørene også for publikum. De aller mest tålmodige har stått i kø siden klokken 16.

For de som ikke har sikret billett, vil TV-Adressa sende de to første låtene live.

Fanklubb på plass

- Planen er å løpe inn når dørene åpner. Jeg må stå langt fremme, og det har jeg greid på de andre konsertene også, sier Jarle Larsen, leder i Mark Knopfler fanklubb Norge.

Det er rundt 350 medlemmer i fanklubben. Dette er Larsens fjerde konsert denne uka. Han håper mange flere i fanklubben også kommer til Sverresborg i dag.

- Dette er den konserten av fire i Norge jeg har gledet meg mest til. Det er en ny konsertarena. Han har aldri spilt så langt nord før, og det er fine omgivelser. Det kommer litt an på været nå, men det er sånn tålelig greit, sier Larsen.

Les også: Ingen ledig seng i byen

Les også: - Det kiler i magen hver gang (Krever innlogging)

Nytt soloalbum

Adressa.no sender LIVE tekst fra Sverresborg arena fra klokken 19.30.

Arrangøren sier at alt ligger til rette for en flott konsert.

- Vi må bare skru av regnet nå, sier Stein Vanebo.

Mark Knopfler går på scenen klokken 20.10. Konserten ble utsatt i ti minutter for at alle publikummere skulle få med seg alle sangene. Det var kø utenfor Sverresborg arena helt til 20.03.

Knopfler har med seg et nytt soloalbum, sitt åttende, i bagasjen til Trondheim.

Jarle Larsen, leder i Mark Knopfler fanklubb Norge, foran inngangen. Foto: Lina Leth-Olsen