Norsk Revyfestival åpner på Høylandet om få timer, og TV-adressa er til stede for å dekke seremonien. Her vil det blant annet bli forsøkt å sette ny verdensrekord i antall som spiller på knekkebrød.

Muligheten til å oppleve en ekstra morsom helg på Høylandet er like rundt hjørnet. Denne helgen arrangeres Norsk Revyfestival for 16. gang og festivalsjef Anita Østby har uttalt til adressa.no at ambisjonen til festivalen er å bli Norges viktigste humorfestival.

Huitfeldt åpner

I år er det AP-politiker Anniken Huitfeldt som åpner humorhelgen, og TV-adressa vil sende direkte fra Høylandet fra klokken 13:00.

Programmet for åpningsdagen er tett. Det mest iøynefallende er kanskje likevel forsøket på å sette ny verdensrekord i antall som spiller på knekkebrød. Er det mulig å lage interessante lyder eller i beste fall musikk med knekkebrød? Følg med på TV-adressa, og du vil få svaret.

Spennende program

At ambisjonene til revyfestivalen vokser, vises blant annet gjennom et nytt samarbeid med Fringefestivalen i Edinburgh, som er verdens største festival for scenekunst. Nytt av året er blant annet Are Sende Olsens show «Seinkveill» og improteater med Det Andre Teateret.

I tillegg satses det i år sterkt på å løfte frem tradisjonelle aktiviteter og gamle skikker fra bygda. Hensikten er å bevare lokal dialekt. Det blir også NM i revy, melkespannhiving, hesteskokasting og bygdefest med Staut.

Humoristen Lornts Mørkved har etablert Norsk Revyfestival og vil være tilstede under åpningen. Foto: Audun Hoem Musinoi Hagen, Adresseavisen
Det kan fort bli humoristisk når det skal forsøkes å sette ny rekord i antall som spiller på knekkebrød under åpningsseremonien til Norsk Revyfestival. Foto: Håvard Jensen