Under åpningsdagen av Olavfestdagene var det en konsert som skilte seg ut, den fant sted i Vår Frue kirke, som var helt fullsatt. Onsdag kveld sto blant andre Åge Aleksandersen, Sigurd Julius Haanæs og Charlotte Audestad på scenen, akkompagnert av strykekvartetten til Trondheim Symfoniorkester.

Artistene har i to år jobbet med CD-prosjektet «Midt i livet». Onsdag ble CD-en sluppet, og feiret med en real konsert innenfor kirkeveggene. Med på laget var også rapperen Trond Wiger, Kari Rueslåtten, Rasmus Rohde og Marthe Valle.

– Det som foregår i Frue-kirka er noe veldig positivt og rimer med hvordan kristendom bør være. Derfor synes jeg det er veldig flott å være med, sa Åge til adressa TV, da artistene var i Øra Studio for å spille inn platen «Midt i livet» tidligere i år.

Bro mellom mennesker

Åge Aleksandersen åpnet konserten med sin velkjente hese stemme og gitaren da han sang låten «Midt i livet», før han inviterte koret «Liv Laga» for å stemme i under refrenget på «La Casita». Marthe Valle serverte nydelige toner bak flygelet, mens Trond Wiger rappet i vei om bymisjonen og de åpne dørene.

Det satt gateprest Siv Limstrand stor pris på, som var konferansier under konserten.

– Kjære venner, kjære publikum, denne gaven er en hyllest til denne kirka og de som jobber her. I Vår Frue Kirke kommer folk for å møte andre mennesker, drikke en kopp kaffe, tenne lys, høre på musikk, be eller søke ly. Her legges det til rette for å bygge bruer mellom mennesker, sier Limstrand.

Hyller de åpne dørene

Vår Frue kirke har blitt drevet av Kirkens Bymisjon og 200 frivillige siden 2007. Hver uke blir det tent 1000 lys, og hvert år finner mer enn 170 000 mennesker veien inn kirkedørene. Hver dag har kirken dørene åpne for folk som trenger noen å snakke med, ta en kopp kaffe eller turister som kommer inn for å ta bilder.

– Det er en ære å være her med denne gjengen, sier Sigurd Julius.

Tittelsporet er Åge Aleksandersens egen sang som er hentet fra platen «Med hud og hår, men sangen har nå blitt spilt inn på nytt i forbindelse med prosjektet.

I forkant av innspillingen har også alle artistene vært involvert i Kirkens Bymisjons arbeid, enten ved å holde konserter eller hjelpe til med serveringen. Det har også gjenspeilet mye av innholdet på platen.

– Jeg er så takknemlig for å få være med på dette, sier Marthe Valle.

Koret «Liv Laga» var med og stemte i på refrenget til Åge Aleksandersen med full røst. Foto: Ole Martin Wold
Gateprest SivLimstrand var konferansier og satt stor pris på gaven fra artistene. Foto: OLE MARTIN WOLD