Sjuåringen Libby gjennomlever et sant mareritt når hennes mor og to søstre likvideres om natten på hjemgården. Basert på hennes vitneutsagn fengsles broren, men tiår senere presses Libby til å finne ut hva som egentlig skjedde den natten for lenge siden. Hvem lyver, og om hva?

Hovedrolleinnehaver Charlize Theron har steinansikt og stereotyp white trash-fremtoning, og med sine klisjépregede badass-fakter blir hun gjennomgående både statisk og lite spennende å se på. Som thrillerdrama fungerer filmen ganske bra likevel, i og med at informasjon om for- og nåtid tilbakeholdes og så lekkes i riktig tempo.

Fortellingens ingredienser er ellers både satanisme, seksuelle overgrep, rebelske misfits og en hardt presset alenemor. ”Dark Places” ville bare blitt et nedslående dypdykk i ubehag og elendighet, hadde det ikke vært for fungerende fortellergrep og et ålreit spenningsnivå som etableres og opprettholdes utover i filmen.

Steinansikt: Charlize Theron har steinansikt i «Dark Places» ifølge vår anmelder. Foto: Doane Gregory
Charlize Theron. Dette er en skulpturell kjole, ren og fin. Den er formsydd og lekker, men kjolen blir veldig delt opp, og slepet ødela stilen noe. Det stramme korsettet er Diors signatur, og jeg synes de skulle ha holdt seg til den stramme stilen og droppet slepet. Foto: SCANPIX