- Nå skal vi bare få redigert ferdig, men dette blir bra, sier programleder Tore Strømøy ivrig.

I oktober blir Strømøy å se på TV-skjermen i en ny runde med det populære programmet «Tore på sporet». Fredag kom han hjem fra de siste opptakene til serien som forteller historier om personer som har mistet kontakten, og som ved hjelp av TV-programmet, blir gjenforent.

Går aldri av moten

De første episodene med «Tore på sporet» ble sendt på Nrk i 1996, og siden har flere sesonger blitt produsert opp gjennom årene. Konseptet går ut på at seere tar kontakt for å få hjelp til å spore opp personer som de ønsker å finne igjen. I 2013 sluttet Strømøy i Nrk, nå leverer han nye episoder som frilanser.

- Hva tror du grunnen er til at «Tore på sporet» fortsatt er populært blant seerne?

- Folk kjenner seg igjen i det programmet handler om. Det dreier seg om nære ting som familie, relasjoner og følelser. Gode historier går aldri av moten, sier Strømøy. Ifølge programlederen får han like mange henvendelser om hjelp til å finne familiemedlemmer i dag, som han gjorde da de startet opp for snart 20 år siden.

TV-seere kan glede seg til åtte nye episoder med «Tore på sporet» til høsten. Alle historiene er enestående og spesielle, mener programlederen, likevel er det kanskje én historie som skiller seg ut.

Spesiell episode

- Som alltid er det fryktelig mye arbeid med hver enkelt episode. Denne gangen handler én av episodene om en sak jeg har jobbet med i snart ti år. Alle historiene gjør inntrykk på meg, men når du løser en historie du har holdt på med i så mange år, da blir du utrolig glad. I tillegg ble historien løst på en snodig måte, forteller Strømøy. Hva dét vil si, får vi ikke svar på før episoden er klar for skjermen.

Å løse en så spesiell sak, gjør noe med deg, forteller Strømøy.

- Jeg tror det er noen som passer på oss, noen som vil hjelpe. Om det er skjebnen eller en hellig stjerne - ett eller annet må det være, sier Strømøy.

Når premieren for en ny sesongen nærmer seg, blir Strømøy fortsatt like spent som da serien gikk på lufta for første gang.

- Det er like «gæli» hver gang, og jeg blir både spent og nervøs før episodene vises. Jeg håper jeg har klart å fortelle historiene slik at seerne oppfatter dem på den måten jeg har ønsket, sier Strømøy.