I tillegg til Trondheim Kammermusikkfestival, er det mange konserter innen flere sjangre å velge mellom denne helga. Fant du ikke det du leter etter? Sjekk ut vår Det skjer-guide.

Ayumi Tanaka Trio

Ayumi Tanaka på piano, Christian Meaas Svendsen på bass og Per Oddvar Johansen på trommer utgjør trioen som befinner seg i et musikalsk univers hvor de beveger seg mellom komposisjon og improvisasjon. Musikken er komponert av Tanaka, og musikerne utforsker nye uttrykksmuligheter innenfor det klassiske pianotrio-formatet.

Rådhussalen, Trondheim folkebibliotek fredag kl. 20.00.

Amund Maarud med band

Han vant Spellemann for «Electric», ble nominert for «Dirt» og i mars kom plata «Volt» som avslutter trilogien. Blues- og rockemusikeren er kjent for å være en energisk liveartist, dermed kan det ligge an til en festlig konsertopplevelse når han tar med seg sine musikere og spiller det som må kunne kalles en intimkonsert på Moskus.

Moskus lørdag kl. 20.00.

Hoven Droven

Svenskene i Hoven Droven kombinerer folkemusikk med moderne rock til en særegen folkrock. Originalbesetningen begynte å spille sammen på Birka Folkhögskola i Östersund i 1989. Kafé Skuret har sikre seg musikere som har vært med i gamet i godt over 20 år til å avslutter sesongen. «Øst-trønderne» i Hoven Droven står for sommerens siste konsert på Fosenkaia.

Kafé Skuret lørdag kl. 21.00.

Rytmeklubben & Paris Love Story

Trondheimsbaserte Rytmeklubben spiller hypermoderne bassmusikk i liveformat. Den siste tiden har de konsentrert seg om egenproduksjoner og DJ-jobber, og konsert i Trondheim blir en av de få de gjør i Norge i høst. De har ikke spilt på hjemmebane siden konserten på Pstereo i fjor, men lørdag kveld lover de full produksjon og nytt materiale. Paris Love Story tar over gulvet etter konserten.

Brukbar/Blæst lørdag kl. 23.00.

Casa Murilo

Den korte versjonen går som følger: Britiske Chris Winfield og Dan Hesketh møttes i Brasil i 2007, hvor de ble forelsket i hver sin norske jente og flyttet til Norge: I 2009 dannet de Casa Murilo, et band som har gitt ut tre album og som har blitt et av Norges mest populære liveband. De lover publikum nytt materiale, låter som skal få deg til å danse og smile, når de spiller i Trondheim på søndag.

Familien søndag kl. 21.30.

Ayumi Tanaka Trio holder konsert i Rådhussalen på Trondheim folkebibliotek fredag Foto: Helge Lien
Amund Maarud med band spiller på Moskus på lørdag Foto: Anne Vesaas
Casa Murilo spiller på Familien på søndag Foto: Pressefoto
Rytmeklubben spiller på Brukbar/Blæst lørdag kveld Foto: Rytmeklubben