Det finnes svært få spilltitler der ute som nyttiggjør seg Microsofts nye DirectX 10. Men det kommer til å endre på seg. Spørsmålet er om du vil sitte med et grafikkort som knapt kan trekke rundt dagens programvare i fremtiden.

XFX leverer her et produkt som kun spiller på økonomiske strenger. En kjapp test ga en 3D ytelse i testprogrammet 3Dmark06 på nesten det halve av hva et godt gammelt nVidia 7900 GS-kort leverer. Under Windows XP ga det nye 8500 GT-kortet fra XFX en testytelse på 2191, mens 7900-kortet ga 4111 som heller ikke er raskeste måling i klassen. Under Windows Vista viste testresultatene enda dårligere tall, selv om DX10 er ment for det nye operativsystemet.

Den som må ha et grafikkort i dag kan kjøpe dette uten å blakke seg, men forvent heller ikke magi i bildet når du spiller et spill. Det gjenstår også å se hvor godt kortet yter i DX10-spill, som trolig kommer i større monn på markedet i løpet av tidlig høst.

Hvis noen skulle være i tvil, blir derfor det beste rådet å vente for dem som skal ha siste nytt på teknologifronten og ikke har de tilgjengelige tusenlapper til å kjøpe toppmodellen.