– Det føles som at vi har runda et hjørne, på en måte. Det er masse, masse arbeid som har ført til noe, og det er veldig kjekt å få så mye skryt, sier vokalist Ingrid Helene Håvik i Highasakite som spilte på Øyafestivalen i forrige uke.

Det skjedde ikke ubemerket. Indiehelten Justin Vernon i Bon Iver, som selv spilte en av Øyafestivalens mest omtalte konserter, var raskt på pletten for å rose Highasakite backstage.

– Han sa han syntes musikken var veldig kul. Vi fikk masse skryt. Og så snakket vi bare om vanlige ting, forteller Håvik.

Bon Iver twitret også «holy shit this was a crazy band! I loved it!» om Highasakite til sine 36 000 følgere, mens det populære amerikanske nettstedet Pitchfork trekker frem Highasakite som en av de beste oppdagelsene på Øyafestivalen.

Også en rekke norske medier skryter av konserten til bandet som ble dannet av Ingrid Helene Håvik, Trond Bersu og Øystein Skar i Trondheim, før de skiftet base til Oslo.

– Vi får bare vente å se hva det fører til. Kanskje fører det til at vi får spille i utlandet, det er det vi håper på, sier Håvik.

Første stopp blir Pstereo-festivalen fredag, der Highasakite spiller på Kanonscenen.

– Og så gjør vi et par klubbjobber i slutten av august, før vi tar en tur til Berlin i begynnelsen av september. Så skal vi spille inn plate i desember, forteller Håvik.

Debutalbumet «All That Floats Will Rain» kom ut på plateselskapet Riot Factory i år, til stående applaus fra plateanmelderne.