Siri Staeffler går ofte med sterke farger. Også på første dag som ny student i Trondheim. Foto: Tonje Saanum

Immatrikuleringen skrev på sine hjemmesider at studentene skulle kle seg pent første skoledag. Adressa.no har spurt tre studiner om baktanken med antrekkene sine.

Enkel stil med knæsj tilbehør

Kristine Othilie Gran skal studere språklig kommunikasjon ved NTNU. Det var ikke uten grunn at 24-åringen møtte opp i svart kjole på tirsdag.

- Jeg ville ikke stikke meg så mye ut i mengden, derfor ble det største klesplagget en svart kjole, sier hun og legger til:

- Jeg frisket antrekket opp med et fargerikt smykke og en knallblå veske, forteller Gran. Til tross for at det er overskyet vær, fryser hun ikke uten strømpebukse.

- Jeg har troen på at solen kommer frem etter hvert, sier 24-åringen fra Tønsberg.

Dekker til fingrene

Siri Staeffler liker derimot å kle seg fargerikt. For henne var det ikke vanskelig å plukke dagens antrekk fra klesskapet.

- Jeg har litt kalde fingre, derfor går jeg ofte med disse fingervottene. Kjolen er enkel og fargerik, og skoene er behagelige å gå med, sier Stoeffler.

Som student prioriterer både Gran og Stoeffler billige klær, framfor dyre merkeklær. Gran vil heller ha litt mer å velge i i garderoben, framfor å kjøpe en genser med et merke for en dyr penge.

- Jeg jobber 100 prosent ved siden av i en sportsbutikk, så jeg kan egentlig kjøpe meg de klærne jeg ønsker. Klesskapet er rimelig overfylt, sier Gran som aldri har tatt opp studielån i løpet av de tre årene hun har studert. Likevel er det de billigste klesbutikkene som oftest blir besøkt.

- Dette er min favorittveske, kjøpt billig på nettet. Jeg liker å ha mye å velge i.

Kjøpte kjole igår

Verken Gran eller Staeffler har kjøpt dagens antrekk for anledningen. Det har derimot psykologi-studenten Hanna-Emilie Kverner.

- Jeg kjøpte kjolen i går. Den er enkel og søt, og passer til å ha på seg første skoledag, mener Kverner. Selv om gradestokken viser 15 grader på Gløshaugen tirsdag formiddag fryser ikke psykologistudenten uten strømebukse.

- Jeg sprang opp en bakke rett i nærheten, ler hun.

Converse-skoene hennes er kjøpt i Kina, og den grønne vesken er stor og romslig.

- Jeg liker en litt sånn gammeldags stil. Den knallgrønne fargen får det til å ikke se så kjerring-aktig ut, avslutter Kverner.