Førstkommende søndag skal fem nye artister innlemmes i Rockheims Hall of Fame, til tidløs heder og ære som bautaer i norsk musikkliv.

Musikk-kommentator Knut Schreiner, kjent som gitarist blant annet i Turboneger, har vært med i juryen som har kåret årets fem navn til Rockheims Hall of Fame.

For Adresseavisens lesere vil han hver dag skrive noen uhøytidelige, entusiastiske og personlige ord om de fem artistene som står for tur i år.

Les også: Jahn Teigen trengte ikke en gang å synge

Les også: Terje Rypdal var den kuleste fyren, med den fineste dama

I dag er turen kommet til Pussycats fra Tromsø, kanskje Norges viktigste popgruppe på 1960-tallet. Etter å ha prøvd seg under navnet The Arctics, havnet de under vingene til manager Sten Ekroth, som med sine finurlige promoteringstriks, mikset med Pussycats eminente popteft, raskt ga store resultater.

Schreiner om Pussycats:

«De var den første moderne popgruppa i Norge, med en internasjonal ambisjon ogfrekk «attitude», modellert etter Rolling Stones.

En av mine førstekonserter med Kåre and the Cavemen var faktisk en oppvarmingsjobb for Pussycatspå Hadeland, tidlig nittitall, da de var ute på en gjenforeningsturné.

På dentiden var det allerede vanlig å lytte på gammel musikk fra sekstitallet, ogPussycats var noe vi syntes var kult, omtrent som Kinks, Animals, The Who ogalle de britiske gruppene fra samme tiden.

«Just a little teardrop»kan godt regnes som den beste popsingelen i Norge noensinne.

Jeg leste Per Kristian Olsens Pussycats-biografi og ble sjokkert over hvorstort gap det var mellom ungdomskultur og resten av samfunnet på sekstitallet.

Det sier noe om hvor lenge det er siden, at bandet ble oppløst fordi noen avmedlemmene måtte inn i militæret!»

Seremoni i Palmehaven

I forbindelse med Hall of Fame-seremonien i Palmehaven på Britannia førstkommende søndag, skal fem kapsler av syrefast stål fylles med musikk i form av iPoder, samt bilder og informasjon fra hver artist. I tillegg til en hemmelig ingrediens artistene selv velger.

Kapslene vil bli plassert på godt synlige steder rundt i Trondheim, etter et kort opphold til offentlig skue på Rockheim.

I fjor var det A-ha, Åge Aleksandersen, Alf Prøysen, Jokke og Valentinerne og Wenche Myhre som ble innlemmet i Rockheims Hall of Fame.

Juryen består, foruten Knut Schreiner, av Marit Larsen, Janove Ottesen, Larry Bringsjord, Marte Thorsby, Ivar Håkon Eikje og Petter Myhr.