Kanskje vil trinnene dine høres ut som mynter, kanskje vil dine myke joggeskotrinn fremstå som klakkingen fra høyhælte sko, Kanskje vil dine skritt blande seg med trinnene fra forrige person som gikk over gangbrua fra Solsiden over til Rica Nidelven.

Leker seg frem

- Det er mye som ikke er avgjort ennå. Vi kommer til å leke oss frem til å finne ut hvordan vi skal utnytte klangen og rytmen i de passerendes fottrinn, sier professor ved Institutt for musikkteknologi  Øyvind Brandtsegg.

Sammen med medarbeidere med den sjeldne kombinasjonen av lyd- og klatre-kompetanse fikk han tirsdag festet åtte mikrofoner og åtte høytalere fordelt over hele bru-løpet.

Installasjonen monteres i forbindelse med biennale for kunst og teknolog Meta.Morf som foregår i slutten av september. I ukene frem til festivalen vil teknologien og forskjellige måter å organisere lyden på bli testet ut.

Brandtsegg og hans medarbeider Bernt Isak Wærstad har forsket mye på lyd i ukene som er gått, og fra sin base i en kum under brua har de opplevd hvor mye lyd som skapes.

- Sykkel høres fint, for ikke å snakke om skøytebrett, sier en oppglødd Wærstad.

- Vil øke bevisstheten på bylydene

Men det var Terje Hallan, musikkteknologi-student og hobbyklatrer, som hadde den tyngste jobben tirsdag. Han tilbrakte hele dagen i et tau under brua, der han festet høytalere og mikrofoner ved hjelp av magneter.

En lydinnstallasjon som dette kan utgjøre et frodig element i bybildet, men det ligger også litt dypere tanker bak.

- Ved å koble ulike gå-rytmer og gå-mønstre vil vi tydeliggjøre kommunikasjon mellom personer med ulike «språk» - og  ved å øke oppmerksomheten overfor hvordan ting låter vil folk bli mer oppmerksom og bevisst på det generelle lydnivået i en by, sier Brandtsegg.

Stort prosjekt

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd og NTNU og  foregår i samarbeid med TEKS - Trondheim Elektroniske Kunstsenter og Soundscape Studios.

«Installasjon for gangbru» henger tematisk sammen med en større lyd- og lysinstallasjon for Skarnsundbrua. Der samarbeider Brandtsegg med billedkunstner Viel Bjerkeset Andersen, og Inderøy kommune er oppdragsgiver for prosjektet på Skarnsundbrua.

- Det blir et annet format, Her på den 150 meter lange Blomsterbrua har vi brukt 1 km kabel, du kan tenkte seg hvor mye som må til på en tusen meter lange Skarnsundbrua, sier Øyvind  Brandtsegg.