Stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande var selv til stede på Rock City torsdag ettermiddag for å overrekke den gledelige beskjeden.

To millioner ekstra får senteret å rutte med på statsbudsjettet for 2013. Det betyr at Rock City i alt får 5,8 millioner av staten, og med drøye to millioner fra kommunen og tilsvarende fra fylkeskommunen, mottar rockesenteret over ti millioner kroner i støtte neste år.

– Alle tilgjengelige ressurser for Nord-Trøndelag har i denne omgang gått til Rock City. Uten den økningen i støtten ville det nok ikke gått, derfor var det viktig at vi bidro så godt vi kunne, sier Arild Stokkan-Grande (Ap).

Styrke ressurssenteret

Rock City Namsos fikk bare halvparten av de seks millionene det ble søkt om under fjorårets budsjett. Det resulterte i at en del prosjekter ved det nasjonale ressurssenteret som utgjør halvparten av Rock City, ble satt på vent.

– Pengene skal gå til driften og styrkingen av ressurssenteret, med fokus på flere aktiviteter, forteller daglig leder Åsmund Prytz som startet i sin nye jobb på mandag.

– Vi er veldig fornøyde, det tar bort litt av presset rundt økonomien, sier han.

Mye av debatten rundt Rock City Namsos siden åpningen i november i fjor, har handlet om den økonomiske situasjonen. For å få opplevelsessenteret ferdig til åpningen, ble rundt fem millioner kroner tatt fra årets driftsbudsjett. Dermed ligger årets driftsbudsjett med rundt fem millioner kroner i minus.

Hard jobbing

Stokkan-Grande understreker at mange har gjort en stor jobb for å få til den økte bevilgningen på statsbudsjettet.

– I fjor var det mange uavklarte spørsmål, og en del skjær i sjøen måtte ryddes unna. Styret og spesielt Svein H. Karlsen har gjort en formidabel innsats og jobbet opp mot sentrale myndigheter. Vi har blitt enige om en prosess som har vist seg å være vellykket, forteller han.

Fylkesråd Terje Sørvik er glad for at fylkeskommunen kan bidra til noe han mener er en viktig næringsarena for Nord-Trøndelag.

– Rock City har skapt 70 nye arbeidsplasser, og det er viktig for en plass som Namsos og Namdalen, også med tanke på opplevelsesnæring, sier Sørvik.