Det nettbaserte museet fikk terningkast én i Adresseavisen, og ble omtalt som en «virtuell tåkeheim», i forbindelse med lanseringen høsten 2009.

Ifølge avisens anmelder Frode Singsaas var Virtuelle Rockheim et «skrekkeksempel» på hvordan ting ikke skulle gjøres. Også i Dagbladet fikk det spillignende nettmuseet slakt, og nå velger Rockheim å legge ned hele konseptet.

Virtuelle Rockheim ble utviklet av det kanadiske selskapet Parallel World Labs, som også har stått bak deler av utstillingen ved museet. Kommunikasjonsansvarlig Magne Gisvold ved Rockheim sier de valgte å ikke bruke mye energi på nettmuseet etter lanseringen, og at de ikke var fornøyd med leveransen fra kanadierne.

– Gått for lang tid

– Fra ideen ble unnfanget til den ble gjennomført hadde det gått så lang tid at produktet ikke holdt mål. Vi så at leveransen ikke var optimal, men vi ville at publikum skulle få anledning til å bruke den, sier han.

– Hvor mange har brukt Virtuelle Rockheim?

– Det har vi ikke helt oversikt over nå, men det har ikke vært enorme besøk. Ganske mange har gått inn på nettsiden, men det sier ikke noe om hvor mange som har brukt programmet. Jeg tror ikke mange vil felle tårer over at det legges ned.

– Hvor mye penger har dere brukt på dette?

– Det er ikke spesifisert i budsjettet, siden det har vært mye gjenbruk av teknologi fra den øvrige utstillingen. Men det har ikke vært en enorm budsjettpost, og det bærer det også preg av, sier Gisvold.

Ny wiki

Rockheim har det siste året bygget opp nettleksikonet Rockipedia på nytt, og torsdag ble det lansert i ny drakt. Den nye versjonen skal både være mer brukervennlig og ha bedre ytelse. Databasen inneholder for øyebklikket informasjon om 79 694 artister og 26 863 utgivelser.

– Ideen for Rockipedia var mye bedre i utgangspunktet, mens det ikke var naturlig å bruke mer energi på Virtuelle Rockheim, sier Gisvold.