Pekka Stokkes lysdesign er en viktig del av konsertene i Operaen og senere i Olavshallen. Foto: KRISTIAN JACOBSEN

I alle fall ifølge arrangør Svein Bjørge, som én time før konsertstart til og med fikk tid til en tur på butikken for å kjøpe kaffekopper.

- Det tyder på at vi har god kontroll, sier han.

Klokken 17 gikk Motorpsycho på scenen i operaen sammen med Ståle Storløkken, Ola Kvernberg, Trondheimsolistene og Trondheim Jazzorkester.  Der skal de spille dobbeltalbumet «The Death Defying Unicorn» fra start til mål – kanskje med noe attåt. Hele kostebinderiet kom til Oslo i går, og riggingen foregikk mellom klokken 20 på kvelden og 04 i natt. Klokken 09 i morges begynte siste finpuss.

Høyt og mektig

Adressa.no fikk komme inn under lydprøven, eller – det er vel mer en fullverdig øving, etter at hele ensemblet bare fikk én dag sammen før konsertene. Konsentrasjonen var dyp, alvoret står skrevet i ansiktene oppe på scenen, og de spilte hele låter uten avbrudd.

Det låter bra, det låter voldsomt. Ikke minst låter det høyt, dersom noen skulle frykte for det motsatte i lokalet som lever av finstemt lyd mer enn noen andre. Pekka Stokkes mektige lysdesign flimrer over en tynn, gjennomsiktig duk som henger foran scenen. Fortsatt gaper salen tom, men fansen siger på i foajeen utenfor.

- Spesielt å komme hit

- Det er ganske typisk. Når du jobber med orkester, kan de virke ukonsentrerte på generalprøven, men de er der de skal når det gjelder. Alt flyter nå, mener Bjørge. Han ser Storløkken på vei ut for å ta en røyk. Det betyr at de er ferdig enda tidligere enn planlagt. Nesten litt FOR tidlig.

- De virker uforskamma avslappa, du kan jo fort bli fanget av størrelsene her. De er ikke veldig preget, men syntes det var spesielt å komme inn. Dette er jo det største bandet har gjort noensinne, både med tanke på sted, størrelsen på ensemblet og den vanvittige visuelle produksjonen.

Når vi snakker med Bjørge er det fortsatt et titall billetter ledige til konserten kl. 17, mens den klokken 20 er helt utsolgt. Og mandag 19. november kommer det hele til Trondheim og Olavshallen.