- Vi satt på vorspiel for én måned siden, og kom opp med ideen om å lage en remake av Gangnam Style for å bidra på filmfestivalen, sier Joakim Bergdal (24) fra Trondheim. Han studerer medisin i Kraków.

Med over syv hundre millioner views på YouTube har sangen Gangnam Style blitt et verdensomspennende internettfenomen. Mannen bak låten er den sør-koreanske artisten Psy, og grunnet noen meget spesielle dansetrinn har Gangnam Style inspirert folk til å lage egne versjoner av musikkvideoen.

- Dårlig kroppskoordinasjon

I samarbeid med andre medisinstudenter, har Bergdal laget «Krakow Gangnam Style», som vant prisen for beste film på filmfestivalen CoperniCam. Festivalen arrangeres av Copernica, som er en linjeforening for internasjonale medisin- og tannlegetudenter i Kraków. Det første døgnet fikk filmen over 30 000 views på YouTube, i tillegg til å bli omtalt på polske nettsteder og radio.

Bergdal spiller rollen som Psy, og måtte legge inn mye arbeid for å lære seg dansetrinnene.

- Jeg har i utgangspunktet veldig dårlig kroppskoordinasjon, så regissøren ble tidvis litt oppgitt. Det vanskeligste var krabbedansen, og jeg måtte se uttallige how-to-do-filmer for å få det til, sier Bergdal.

Alternativ dans

Kristine Aune Kilaas (22) fra Trondheim studerer også medisin i Kraków, og spiller rollen som danser i filmen.

- Det har vært mye positiv respons rundt hele greia. Dansen var morsom å lære seg, den er veldig alternativ, og nå kan jeg danse den på fest også, sier Kilaas.

Hun sier de brukte to uker på innspilling, og to uker på redigering.

Joakim Bergdal studerer medisin i Kraków. Her danser han Gangnam Style. Foto: Skjermdump fra YouTube