NRA kalte spillindustrien «en kynisk og korrupt industri somavlet vold». Nå har de laget sitt eget skytespill og det med en aldersgrensepå  4 år.

Det var det med å kaste stein i glasshus. Forrige måned sågikk interesseorganisasjonen for våpeneiere i USA, NRA (National RifleAssociation ) ut og ga spill -og filmindustrien skylden for Sandy Hook-tragedien i Newtown, Connecticut. Nå har den konservative våpenobbyen lagetsitt eget skytespill for Iphone og Ipad - og det til alt overmål med enaldersgrense på 4 år.

Lar deg «kjøpe» drapsvåpen for ekstra penger

Skytesimulatoren har blitt laget av firmaet Medl Mobile påoppdrag fra NRA. «NRA: Practice Range» handler om å skyte på blink medautomatvåpen som AK47 og snikskyterrifler som MK11. Flere våpen kan også «låsesopp» om du er villige til å betale ekstra for disse.

Laget for å «bygge opp om våpensikkerhet»

På spørsmål om den lave aldersgrensen svarte Medl Mobile viaTwitter at «NRA-spillet er laget for å bygge opp om våpensikkerhet, ikke for atbarn på 4 år skal spille det,» skriver Eurogamer.net i dag. Twitter-meldingenefra Medl Mobile er på mystisk vis «forsvunnet» fra Twitter etter at spillet iløpet av det siste døgnet har fått mye medieoppmerksomhet.

Skyt på en ansvarlig måte

De våpenglade menneskene i NRA vil i følge nyhetsnettstedetPolygon med dette lære oss forskjellen mellom det å skyte et våpen på en«ansvarlig måte» og det å bli utsatt for den «korrupte påvirkningen fra spillsom «Bulletstorm» og «Grand Theft Auto».

Organisasjonens nye mobile nervesenter

På vaskeseddelen på App Store er «NRA: Practice Range»oppført med følgende beskrivelse: «Møt NRA: Practice Range - NRA nye mobilenervesenter som gir deg øyeblikkelig tilgang til organisasjonens nettverk avnyheter, lover, fakta, viten, sikkerhetstips, utdanningsmatriale og andreressurser.»

Møtt med avsky

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. En av brukerne harlagt igjen følgende melding til NRA på Apples nettbutikk:

«Er dette en slags syk spøk? NRA klager over voldeligevideospill og så står de selv bak et slik som lanseres en uke etter tragedien.Sant nok, du skyter ikke mennesker her, men gjør det egentlig noen forskjell?Dette er helt idiotisk. Håper denne appen blir fjernet fra App Store».

...sier NRA om appen. Neivel, så disse kisteformede kjeglene som brukes som blink i spillet har altså ingen likhet med mennesker i det hele tatt?