Hun har en bachelor i musikk etter et treårig studium i Liverpool. Sunget har hun gjort så lenge hun kan huske og hun begynte å spille piano da hun var ni år. Og det er sang og musikk hun egentlig ønsker å jobbe med, men det har ikke blitt sånn foreløpig. At hun meldte seg på «Idol» skyldtes et ikke ubetydelig press fra både familie og venner.

Andre tipset Idol

– Jeg har vært ganske tilbakeholden, selv om jeg har fått høre det i mange år nå at jeg må melde meg på en sangkonkurranse. Men jeg har ikke vært helt klar for dette før nå. Søsteren min og en venninne tipset «Idol», og da fikk jeg forespørsel om jeg kunne tenke mg å delta på audition. Det måtte bli slutt på at jeg bare satt hjemme for meg selv og sang og spilte, sier Martine.

I kveld synger hun «Snuff» av metallbandet Slipknot.

Martine vil vise seg frem

– Jeg har forsøkt å gjøre den litt til min egen låt ved å tilføre den et tydeligere balladepreg. Jeg er nok en typisk «singer songwriter», som det så fint heter, og mer i sjangeren pop eller alternativ rock, enn metall. Det er viktig at musikk har en melodi for meg, og jeg er superfan av Nirvana, men liker veldig mye forskjellig. Florence and the machine er en stor inspirasjonskilde, vokalisten der synger fantastisk.

– Jeg ser på «Idol» som et springbrett, og en mulighet til å få vist meg frem. Jeg har fått tilbake gleden ved å synge, og selvtilliten har økt betraktelig ved å øve mot dette, sier Martine.

«Idol» på TV2, i kveld kl. 20.00