Styreleder i Rock City Namsos, Erik Stene er meget fornøyd med rådmannens innstilling. Foto: GLEN MUSK

Det blir løsningen påRock Citys store økonomiske problemer, hvis rådmannens innstilling blir vedtatti kommunestyret 30. mai.

Manglende økonomiskstyring har ført senteret inn i dype økonomiske og omdømmemessige problemer.Kommunen har vært deleier, kausjonist og største kreditor og har vært tvungettil å løse flokene selv.

I et saksframlegg, som i dagble sendt ut til kommunepolitikerne i Namsos, foreslår rådmannen at kommunenovertar alt ansvar for senteret. Kommunen skyter inn 3,7 millioner i egenkapitalunder forutsetning av at de da blir eneeier i senteret.

Dette vil ligge til grunn foralle videre forhandlinger med tredjeparter - som departementet, utbygger og deansatte.

God fornøyd

Styreleder i Rock City Namsos, Erik Stene er meget fornøydmed rådmannens innstilling.

- Det er veldig godt å se at det nå går mot løsning i dennesaken - og at Namsos kommune vil gå inn og ta totalansvar. Nå gjennomførerkommunen de grepene som oppdragsgiveren vår, Kulturdepartementet, har krevd, sierStene.

Det er avgjørende for senteret å fortsatt være nasjonaltsenter - da dette utløser nasjonale midler senteret er avhengig av for åfortsette videre drift.

Stene mener innstillingen viser at kommunen har helhetstanken som skal til for å løse problemene og styre videre.

- Det var viktig å få på plass dette, slik at vi fremdeleser inne som nasjonalt ressurssenter. Så må vi løse utfordringene medkonsolidering av museumsbiten. Når kommunen nå blir eneeier blir alt detteenklere, tror Stene

Tidligere i vår ble det klart at Namsos kommune skrev nedhusleiegjeld på 7,5 millioner kroner som Rock City hadde opparbeidet seg iløpet av 2012.

- Tror du innstillingen vil gå igjennom?

- Ja det tror jeg. Dette er en meget grundig utarbeidet sak,sier Stene med ettertrykk.

Her er Rådmannens innstilling:

1.Namsos kommune har som intensjon å bidra til at Rock City Namsos AS fortsattskal framstå som nasjonalt senter for pop og rock.

2. Namsos kommune vedtar å gåinn med 3,7 mill kroner i aksjekapital for å gjenskape positiv egenkapital iRock City Namsos AS. Aksjekapitalen gis med følgende betingelser:

a.Bevilgningen på 3,4 mill. kroner benyttes til ekstraordinært avdrag på lån iSparebank 1 SMN, som Namsos kommune har stilt simpelkausjon for.

b.Tilførsel av kapital gjøres betinget av at Rock City Namsos AS årlig innbetalerekstraordinære avdrag på lån i Sparebank 1 SMN tilsvarende de årligeavskrivningene på maskiner, inventar ol (ca 1,3 mill. kroner for 2013).

c.Namsos kommune krever regelmessige drifts – og økonomirapporter fra selskapet.

d.Særskilt avtale knyttet til (a), (b) og (c) skal være inngått mellom Namsoskommune og Rock City Namsos AS før ny kapital innbetales.

e. Rock City Namsos ASinnkaller til ekstraordinær generalforsamling snarest og beslutter et vedtakom:

i.Nedskriving av gammel aksjekapital i sin helhet til kr. 0

ii.Namsos kommune gjennomfører en rettet emisjon og tegner seg for samtlige nyeaksjer i Rock City Namsos AS

iii.Gamle aksjonærers fortrinnsrett til tegning av aksjer fravikes

iv. Namsos kommune tegner segfor 3700 aksjer à pålydende kr. 1.000,- til kurs for 1.000, totalt kr.3.700.000.

3. NTE-arena tas ut avframleiekontrakten med Rock City Namsos AS. Rock City Namsos AS får beholdebudsjetterte leieinntekter (NTE-arena) i 2013. Følgende budsjettreguleringforetas i budsjettet for Namsos kommune i 2013:

Endringen i framleiekontraktengis under forutsetning av at Rock City Namsos AS betaler sine løpendehusleieforpliktelser til Namsos kommune.

4. Rådmannen får fullmakt tilbåde på kort og lang sikt

a.å inngå samtaler med Kulturhallene Eiendom AS og Rock City Namsos AS i forholdtil leieareal og pris

b.å inngå samtaler med eksterne drivere av NTE arena evnt. kiosk og kinodrift,med tanke på profesjonalisering og muligheter til å få økte eksterneleieinntekter.

c.å føre samtaler med Sparebank 1 SMN og Rock City Namsos AS vedr. forlengelse avlåneforfall.

d. å følge opp arbeidet medOpplevelsessenteret og konsolideringen av Museet Midt.

Alle konkrete tiltak somfølge av samtalene i pkt. a-d, legges fram til behandling i Namsos kommunestyrefør de iverksettes.