To nye restauranter er under bygging på Solsiden i Trondheim.

Det ene skal bli en pizzarestaurant i regi av Michael Minervini, Thomas Nilsen og Bernhard Saverimuthu som står bak Bari, Aisuma, Frati og Banken. Restauranten har foreløpig ikke noe navn, men det skal bli en italiensk pizzarestaurant.

–Vi har kikket på Solsiden lenge, men ønsket ingen etablering her i starten. Vi tenkte at sommeren er kort i Trondheim, at det ville bli vanskelig å drive her, men nå virker det som om Solsiden har satt seg. Det var riktig timing for oss nå, sier Minervini.

Røffe lokaler

Sammen med Nilsen og Saverimuthu ble han forelsket i de gamle lokalene i snekkerbygget, som tidligere ble benyttet til produksjon av båtinnredninger. Nå blir det restaurant med omlag 200 sitteplasser inne og 120 ute.

– Dette blir et ujålete, men moderne sted der vi skal beholde murveggene slik de er. Det blir en ekte italiensk pizzarestaurant, som selvsagt er noe beslektet med de restaurantene vi har fra før. Men det blir likevel ikke helt det samme, vi ønsket oss et nytt opplegg, sier Saverimuthu.

– Hvis vi skal sammenligne dette konseptet med noen av de andre, må det være å si at det er en moderne utgave av Frati, men samtidig blir det en annen og ny type pizza her. Garnityret vil være annerledes, med alt fra den hvite margarita, til pizza med trøfler, supplerer Minervini.

– Hele konseptet er på plass, så nå gjelder det å få alt ferdig, helst før sommersesongen er over. Men vi åpner ikke før alt er klart, vi har tid til å vente, sier Nilsen.

Ny pizzatrend

– Hvorfor enda en pizzarestaurant?

– Når det gjelder de ekte italienske pizzeriane, så er det ikke så mange av dem i Trondheim, det er flere av de amerikanske pizzastedene. Jeg tror det er flere sushiplasser enn pizzasteder i Trondheim. Det er en trend ellers i Europa at det dukker opp flere kule pizzasteder for tiden, og greia er at det må være ordentlig, med skikkelige råvarer, sier Minervini.

Italiensk på hjørnet

Det andre nye restauranttilskuddet på Solsiden er Cafè Nyfiken, som også er en italiensk restaurant. 107 plasser inne og 100 ute er kapasiteten her, på hjørnet av første etasje i DnB-bygget. Det er teamet bak Choco Boco og Jordbærpikene, Lars Lian og Roger Torgersen, som eier Cafè Nyfiken sammen med Rune Granheim.

– Vi blir ikke noe pizzasted, men vil holde åpent fra åtte om morgenen til ett på natten og er en kafè med restaurantinnhold. Her blir det både frokost, lunsj og middagsservering med italienske retter på menyen, sier Granheim, som er daglig leder.

– Du frykter ingen overetablering på Solsiden?

– Nei, jeg gjør ikke det. Solsiden er ikke lenger bare en sommerplass, men også et sted for vinterhalvåret. Nå er hele rekka langs Solsiden, fra Innherredsveien til blomsterbrua, fylt opp med restauranter. Det tror jeg er en fordel for alle som er etablert her, sier Granheim.