- Vi har vært på befaringer i Målselv i Nord-Norge også, men Lerkendal står fram som klar favoritt hos Fox. Han ønsker å bruke Lerkendal som location i en av åpningsscenene, hvor hovedpersonen presenterer en strategi til sine kollegaer, sier Joachim Lyng (Sweet Films ), som er produsent sammen med Lisa G. Black og Brandi Savitt fra USA.

Lyng mener scenen på Lerkendal kommer til å vise Trondheims storstue på en spektakulær måte, og kanskje får RBK spillerne også en sjanse til å bli filmstjerner?

Trøndersk manus

«The Swimmer» er skrevet av Trondheims-forfatteren Bård Ivar Engelsås, som ble tildelt 150 000 kroner og er valgt som årets Fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. Engelsås er en av fylkets aller mest lovende fiksjonsfilmskapere. Han har lang fartstid i den regionale bransjen, både som kortfilmskaper og som tv-regissør på produksjoner hos NRK og TV2. «The Swimmer» er hans første spillefilm.

Trøndersk produsent

Produsent Joachim Lyng er opprinnelig fra Stiklestad, og har co-produsert tre spillefilmer og tv-serien Hellfjord som gikk på NRK1 i fjor. Etter ti år i Tromsø er Lyng nå bosatt i Verdal.

- Som RBK-fan snakket jeg selvfølgelig varmt for Lerkendal og Trondheim, så det kan nok ha påvirket noe, men Lerkendal passer selvfølgelig historien i filmen. Nå trenger jeg kontakt med det trønderske næringslivet; vi kommer til å få behov for hotelovernatting, leiebiler og cateringservice under innspillingen.

Kittelsen og Joner

The Swimmer er ferdig castet, det vil si at alle skuespillerene er på plass. Produsenter og regissører har vært på alle befaringer, og også i Cannes, for å presentere prosjektet. Alt er på plass, bortsett fra en liten bit av finansieringen.

- Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, og det meste er klart. «The Swimmer» har fire store roller i manus, og to av rollene blir spilt av Agnes Kittelsen og Kristoffer Joner. Svømmeren er ikke norsk, men jeg vil ikke røpe hvem som spiller hovedrollen, sier Lyng.

Innspilling i august

Som executive produsenter har de med seg Mark Fergus og Hawk Ostby. Fergus og Ostby har blant annet skrevet manus til kinosuksessen «Iron Man» og ble Oscar nominert for sitt manus til filmen «Children of Men». Ostby er forøvrig opprinnelig norsk, og bodde i Oslo til han var 15 år. Forfatterduoen har ifølge Lyng hatt stor sukess.

Dersom alt går etter planen, blir innspillingen gjort i Trondheim i august/september 2013. Filmen spilles inn på engelsk og skal distribueres både i USA og Europa, og vil være den største spillefilmproduksjonen som legger innspilling til Trondheim. Prosjektet kommer fra et samarbeid mellom de regionale fondene og filmsentrene Midt Norsk Filmfond, Midt Norsk Filmsenter, FilmCamp, Filmkraft og Film3.