2011s beste sommerkomedie «Bridesmaids» var en banebrytende film, som ga Melissa McCarthy fortjent gjennombrudd som komisk filmskuespiller og Oscar-nominasjon attpå. Nå er hun og regissør Paul Feig tilbake, med Sandra Bullock på laget, i en rølpete politi-buddy-film. Dessverre klarer den ikke å gjøre noe av det samme for politikomedien som «Bridesmaids» gjorde med bryllupskomedien.

Bortsett at Melissa McCarthy, med uvøren stil, er et syn, er «The Heat» skuffende saker, som ofrer det meste for billige poeng. Dynamikken mellom typene til McCarthy og Bullock er effektiv nok, men handling og biroller er et oppkok av halvbra machofilmer over lignende lest. Ensemblefølelsen og manuset til Kirsten Wiig var nok viktigere for «Bridesmaids» kvaliteter enn Feigs regi.

Bortsett fra at Bullock så vidt pirker i «flink-pike»-syndromet og er god med kniv i låret, er «The Heat» en middels, plump politikomedie, hvor det som skiller den fra hopen av slike er at det er to kvinner i hovedrollene. Det hjelper at Melissa McCarthy er den ene av dem. Dessverre er hun omgitt av et manus og en regi som gjør at «The Heat» virker artigere som idé enn som film.

Sandra Bullock og Melissa McCarthy står ganske godt til hverandre, men manus og regi svikter i politikomedien «The Heat». Foto: Photo Credit: Gemma LaMana