Selv om Strømøy nå ønsker nye impulser og erfaringer, vil han fremdeles fortsette å jobbe for selskapet som selvstendig næringsdrivende, varsler NRK.

– Jeg håper og tror jeg skal jobbe med programmer for NRK i mange år fremover. Men jeg trenger å møte andre i eksterne miljøer for å få inspirasjon og for å tenke nye tanker. Avtalen åpner for en annen kontakt med andre enn det en har mulighet til som fast ansatt, sier Strømøy i en pressemelding.

- En gammel mann på kontoret

Til NRK forteller Strømøy at det var en del ting hans tidligere arbeidssituasjon ikke tillot ham å gjøre, som for eksempel det å holde eksterne foredrag. Han ønsker ikke å bli «en gammel mann på kontor som lager Tore på Sporet».

- Jeg er jo en enmanns-redaksjon. Jeg vil få påfyll og bli en gladere fyr. Nå fant vi en løsning alle er fornøyd med. Jeg slutter i NRK i morgen og begynner i NRK på mandag.

Ikke en pengesak

Det skal ikke være på grunn av økonomiske årsaker at Strømøy nå slutter i NRK.

– Det er ingen som tror på meg når jeg sier det ikke er for pengene. Men jeg har ikke en avtale med Coop eller noe sånt. Jeg har ikke bedt om høyere lønn, strengt tatt kommer jeg vel dårligere ut, men det er nå så, sier han.

NRKs programsjef for TV, Ida Kvissel, sier at de er takknemlige for at Strømøy skal fortsette samarbeidet, om enn på en litt annen måte enn før.