- Å lage en rev var den største utfordringern, sier Ole Martin Hafsmo(38), regissøren bak «The Fox»

Mannen bak suksessvideoen «The Fox» med Ylvis brødrene hadde aldri drømt om at filmen skulle bli sett av så mange på så kort tid.

Hafsmo (38), er fra Trondheim, og har hatt regien på alle musikkvideoene Ylvis-brødrene har laget. Han har også regien på innslagene som lages til programserien «I kveld med Ylvis».

- Det er fascienerende at denne videoen har blitt en egen greie. Ideen ligger i teksten, mens jobben min har vært å utforme visuelle løsninger. Det var litt vanskelig denne gang, fordi teksten var så abstrakt. Vi trengte en rev, noe som gjorde prosjektet kostbart, sier Hafsmo som sørget for å lage en digital rev, og få med dansere og statister.

Enkelt og absurd

- Det er en enkel produksjon, og det er kjempeoverraskende det som nå har skjedd. Videoen har en enkel idè som er tullete og absurd, men samtidig har den en klassisk oppbygging. Vi har en humor som noen ganger fenger og noen ganger ikke. Av og til tenker jeg at vi blir sparket ut av tv-bransjen med ideene våre, og at de egner seg mer for Kunstakademiet i Polen. Men akkurat med «The Fox» tenkte jeg at hvis noe skulle fenge, måtte det være den, sier Hafsmo.

- Strømmer det på med andre oppdrag nå?

- Hver gang jeg lager Ylvis-vidoer får jeg en oppsving på ande oppdrag. Internt i bransjen er det selvsagt også alltid ok at det du gjør blir lagt merke til. Men jeg vet ikke om det vil skje så mye akkurat nå, sier Hafsmo som er i full sving på regissere åpningsfilmen til sesongpremieren på «I kveld med Ylvis».

Hafsmo debuterte som spillefilmregissør med ungdomsfilmen Switch i 2007. Han ble hentet inn som regissør for NRK Drama på serien Schmokk, en komedie i seks episoder, som ble sendt på NRK1 høsten 2011