Nestekjærlighet og medmenneskelighet er det den trønderske visesangeren Børge Pedersen har lyst til å formidle i den nye minidokumentaren om han selv, «Balladen om Børge Pedersen».

Den halvtimes lange dokumentaren skal gå som en del av livssynsprogrammet «Underveis», på NRK2 i kveld klokken 19.45.

Tøffe tider

Den trondheimsbaserte artisten trekker frem ensomhet og rus som to stikkord for hva han snakker om i dokumentaren, men poengterer at han også snakker om livet generelt.

Den 50 år gamle rockeren vil få frem at det er mulig å komme seg ut av tøffe tider og vanskelige situasjoner.

– Jeg ser på denne dokumentaren som en mulighet til å gjøre opp for meg. Blant annet ved å bruke den som en mulighet for å fortelle folk at det går ann å komme seg ut av mørket, forteller han.

Takker musikken

Pedersen er i disse dager ute med ny singel

«Får æ lov», og har gjort stor suksess med den forrige platen sin «Hvis Vreeswijk va fra Valentinlyst». Platen er en tolkning av den kjente, svenske visesangeren Cornelis Vreeswijks viser i trøndersk språkdrakt. Artisten fra Trondheim har stor respekt for Vreeswijks sanger.

– Jeg synes han skriver enormt vakre viser. Han kan dette med fortellerkunst, og jeg hadde lyst til å synge dem på trøndersk fordi jeg føler at de får et litt annet perspektiv da enn på svensk, sier Pedersen og legger til at han takker musikken for at han er der han er i dag.

Han vil også gjerne bli bedre kjent utenfor trøndelagsgrensene.

– Prøve i hvert fall, humrer trønderen.

Spesielt med TV

Musikeren fra Trondheim synes det blir litt spesielt å fortelle om problemene sine på Tv-skjermen. Men han vil gjerne få frem at det er viktig å være et medmenneske og at uansett hvor mørkt livet ser ut, så kan man få komme seg ut av det å få det bedre.

–Jeg mener min historie kan hjelpe andre, sier han.

I en ny minidokumentar forteller trondheimsartisten Børge Pedersen om sitt liv på godt og ondt. Foto: Nils H. Toldnes, Adresseavisen