– Dette synes vi er stor stas. Det var veldig viktig å få dette på plass nå, sier Ringve-direktør Peter Andreas Kjeldsberg.

Museet har vært uten matservering siden restaurantselskapet Ulvingruppen gikk konkurs i august. Det har fått følger, ifølge Kjeldsberg.

Konkursen fikk følger

– Det er en del arrangement som vi har måttet si nei til, så det har vi merket. Det har heldigvis ikke vart så lenge, forhåpentligvis har det ikke gått utover vårt renommé. Vi håper at Renaa kan hjelpe oss å trekke publikum til Ringve også i vintersesongen, sier direktøren.

Renaa tar over driften både av Tordenskjold Kro og selskapsvirksomheten i museets nye festsal, Victoriasalen.

– Vår grunnlegger Victoria Backe hadde sansen for servering av god mat. Hun var den første i Trondheim som laget en museumskafé. Vi tror at dette vil gi oss et langt bedre tilbud, både innen musikk- og matkultur, sier Kjeldsberg.

– God lokal mat

Sven Erik Renaa sier han gleder seg til å fylle det han beskriver som fantastiske lokaler med god mat og gode opplevelser.

– Vi kommer til å satse på god lokal mat. Det er allerede booket inn en del juleselskap, så fremover vil vi by på førsteklasses julemat med de beste råvarene, sier Renaa.

Han sier selskapssiden kommer til å ha et bredt utvalg med fokus på sesong og de best tilgjenglig råvarene til enhver tid. Kroa, derimot, vil ha fokus på det hjemmekoselige, med god hjemmelaget mat.

– For meg føles lokalene nesten som å komme hjem til folk. Det skal være lunt og godt og varmt, med en god søndagsgryte på bordet. Maten må gjensepile lokalene. Det skal være hjemmekoselig, enten man serverer viltgryte eller vaffel, sier Renaa, som lover kvalitet til fornuftige priser.

– Dette skal være tilgjengelig for for flere enn eliten.

Gourmetkokk

Renaa startet sin kjøkkenkarriere ved Britannia hotell, der moren også jobbet. Han flyttet til Oslo i 1994, der han blant annet var ansatt på gourmetrestauranten Annen Etage. Etter flere år i New York, dro han tilbake til Oslo, før han flyttet til Stavanger og ble tilknyttet Gastronomisk Institutt.

Nå driver han tre restauranter i oljehovedstaden, i tillegg til Matbaren på Nedre Elvehavn.

I dag ble det klart at også Rockheim får ny kjøkkensjef, den prisbelønnede kokken Lars Erik Vesterdal.

Noen av Renaas meritter:

Han har vært manager for det norske Kokkelandslaget siden 2005, de ble under hans ledelse OL-vinnere under Kokkenes olympiade i 2008. Vinner av VM for kokker i Luxembourg i 2006. Årets kjøkkensjef i 2008.

Bocuse d`Or 2007: Beste fisk og 4. plass.

Har vært kjøkkensjef ved en rekke restauranter i Norge og i New York.

Var åtte år ved Gastronomisk Institutt i Stavanger. Driver nå Renaa Restauranter.

Renaa tar over lokalene 1. november.