Helse- og omsorgsministeren fikk massiv kritikk da det lørdag ble kjent at han hadde ringt sykehustopper for å forsikre seg om at vennen og SVs parlamentariske leder Inge Ryan, fikk god behandling på Ullevål universitetssykehus.

Vil slåss for sine nære

Hanssen har erkjent at det var feil av ham å ta de telefonene på vegne av Ryan, men overfor dagbladet.no forteller han at han vil fortsatt ringe på vegne av sine nærmeste.

- Jeg tar et viktig forbehold om at jeg må få lov til å slåss for alle de som er i min familie og at jeg har en rett til å være pårørende. Da hadde jeg understreket veldig sterkt at jeg bare ringte som pårørende, sier Hanssen til dagbladet.no.

- Trist dag

Om avdelingsoverlege Vidar Ormaasens uttalelse til Dagbladet om at henvendelsen kunne oppfattes som et pålegg og overstyring, har helseministeren følgende å si:

- Jeg har lyst å si til overlegen og alle andre at dette har vært en lærerik dag. Det har vært en tung dag. Jeg har vært veldig lei meg. Jeg har sett at det har blitt en debatt om vi har et helsesystem som gjør forskjell på kong Salomo og Jørgen hattemaker. Når jeg selv ser at jeg bidrar til å skape et inntrykk av det er gjort forskjell på folk, så blir det en veldig trist dag for meg, sier Hanssen til dagbladet.no.

Ifølge Dagbladet klaget Ryan på trekk på rommet han lå på, og ville bytte til et annet.

Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen mener han må få lov til å kjempe for sine nærmeste dersom de blir syke. Foto: SCANPIX