Store Sal i Olavshallen var fylt til randen da revyfestivalen på Høylandet kunne by på tjue av de beste numrene fra årets latterfest på Høylandet, deriblant fem av årets seks prisvinnere.

Publikum fikk møte «Dr. Acula» (beste monolog) som har pådratt seg diabetes på grunn av det moderne menneskets usunne livsstil, de tre huleboerne i «Opprinnelsen» (beste sketsj) som utforsket hva man kan bruke et skjelett til, den flotte revyvisen «Små skavanker» (beste musikalske innslag/vise) om å godta den man er, den herlig mørke «Fremtidens investering» (beste tekst) om en stri kjerring som kjemper for å gjøre begravelsen sin så billig som mulig, og for ikke å glemme den komiske maktdemonstrasjonen «NTE-elektrikeren», vinner av prisen for årets revynummer og Juryens fripris.

De nevnte innslagene var bare en brøkdel av den velsmakende festmiddagen av en forestilling som de femten revygruppene kunne servere. Her var blant annet en miljøaktivist som hadde lenket seg fast til en snurrende vindmølle, et mesterlig møte i kommunestyret der de to politikerne hadde altfor mange hatter, og en svartmetalgruppe som serverte en pedagogisk råtass av en låt om å plante om.

«Mønsåskailln» var herlig blasfemisk, treffsikker og velskrevet, med en tilbakevendt Jesus festet til korset med terrasseskruer etter restaureringen av Værnes kirke. Det samme var den fulle mannen med politisk satire på hjertet.

- Å stemme er som å spille fotball uten å vite hvilket mål man skal skåre i. Etter valget vet man ikke om man vant eller ikke.

Noen små skavanker var det. Revyaktørene kan med hell finpusse sluttpoengene før neste års revyer. Dette gjaldt også et par av prisvinnerne.

I tillegg kan intensiteten på scenen skrus opp et par hakk. Fredag tok det en drøy time før tempo satt skikkelig.

Hvordan står det så til med norsk revytradisjon? Etter «Det beste fra norsk revyfestival» å dømme er det bare å begynne å glede seg til neste års humoristiske utfoldelser fra ildsjeler med teft, timing og en deilig sans for treffsikker komikk.

- Demokrati og hestehandel betyr det samme i noen sammenhenger, kunne Skatvalrevyen melde. Foto: Richard Sagen