–Helge er en av ildsjelene som fikk samlet korpsbevegelsen i Trøndelag, sier ordfører og juryleder Rita Ottervik.

– Vi er imponert over det omfattende arbeidet han har lagt ned for frivilligheten. Det har kommet korpsene til gode, både regionalt og nasjonalt, fortsetter hun.

40 år som frivillig

Tiller har siden begynnelsen av 1970-tallet brukt mesteparten av sin fritid på frivillig korpsarbeid. Det utgjør til sammen et anselig antall årsverk.

Engasjementet som leder i Ila skolekorps førte ham inn i lederverv i Norges Musikkorps Forbund (NMF).

Tillers største bragd i korpssammenheng er nok arbeidet for å slå sammen Nord- og Sør-Trøndelag til en region, mener NMF-leder Karsten Selseth Landrø.

Leder NM for 25. gang

–Han har gjort en strålende jobb gjennom mange år på flere felt. Da vi fikk NM i janitsjar til Trondheim og Olavshallen i 1989, var Helge med å etablere et frivillighetsapparat rundt dette, sier Landrø.

Til tross for at han forlengst har passert pensjonsalder, vil han også til neste år lede NM - for 25. gang. Så langt er 111 korps og over 5000 musikanter påmeldt.

Festforestilling i kveld

Den offisielle overrekkelsen finner sted å en festforestilling for frivillige i Ila kirke i kveld. I tillegg til konferansier Tore Johansen, står Ivar Gafseth, Erik Wenberg Jacobsen og elever fra kulturskolen for underholdningen.

Det er fortsatt billetter igjen, opplyser arrangøren.

Tiller sier prisen kommer overraskende på ham.

– Anerkjennelse av miljøet

–Jeg ser det som en anerkjennelse av korps- og frivillighetsmiljøet. Det går ikke an å gjøre dette alene, og jeg har fått jobbet med veldig mange flinke folk gjennom årene, sier han.

I tillegg til Ottervik har juryen bestått av Tone Stav (H), Espen Agøy Hegge (KrF), Otto Albert Hammervold (H) og kommunaldirektørene Helge Garåsen og Gunn Røstad.

I fjor gikk prisen til Trondheim Røde Kors. I tillegg til heder og ære får prisvinneren 25000 kroner og statuetten «Skrog» laget av kunstneren Erlend Leirdal.