I steikende sol lørdag ettermiddag, men «bare» 26 varmegrader, var det likevel noen som måtte søke tilflukt i skyggen.

– Nå tok du oss helt på senga her, sier Ronny Osen.

På et teppe i skyggen av Stiklestad nasjonale kultursenter ligger han og slapper av sammen med datteren Mina Lyngås Osen (3) og samboer Lene Lyngås.

Paret har tilbrakt det meste av dagen på Stiklestad og lader opp for nattforestillingen av Spelet om Heilag Olav i amfiet.

– Vi er oppvokst i nærheten her begge to. Vi må jo på Stiklestad. Det er ikke sommer før det, sier Lene Lyngås.

Haugen ved Olavsstøtta femti meter unna er også full av folk. Der fremfører de unge skuespillerne fra Barnas speldager sin avslutningsforestilling og får trampeklapp fra publikum.

– Det var utrolig artig å se ungene, sier Randi Høiby, når adressa.no stopper henne på vei ned til kulturhuset sammen med ektemannen Gunnar. Det var spesielt barnebarnet, Hannah, de kom for å se i dag. I likhet med svært mange andre på Innherred pleier de hvert år å besøke noe av det som skjer under olsokdagene. Men de har fortsatt ikke bestemt seg om de skal se Spelet.

– I år har vi ikke bestemt oss om vi skal se Spelet ennå. Vi så jo nattforestillingen i fjor, sier Gunnar Høiby.

Publikumsinteressen for årets Spel har imidlertid vært stor. Premieren alene ble sett av 4200 publikummere.

– I år har vi ikke bestemt oss om vi skal se Spelet ennå. Vi så jo nattforestillingen i fjor, sier ekteparet Gunnar og Randi Høiby. Foto: LEIF ARNE HOLME
Publikumsinteressen for årets Spel har imidlertid vært stor. Premieren alene ble sett av 4200 publikummere. Foto: LEIF ARNE HOLME