- Vi har rota bort ungen!

-  Sikker på at du ikke slengte den bak der...

Adresseavisen får se et par scener av Slaget på Testiklestad noen dager før premieren på torsdag. To knappe uker med intensiv øving på Sverresborg har gitt resultater, og nå begynner parodiforestillingen virkelig å ta form.

- Vi venter fortsatt på en gravidmage-kuliss fra Elden, forteller skuespiller Mads Bones. Sammen med Kyrre Havdal og Olve Løseth har han pønsket ut hvordan de skal harselere og parodiere – men uten at folk faller av lasset.

-Målgruppen er alle som liker å flire seg i hjel, men vi tenker at man ikke tar med femåringen på et spel som heter Testiklestad, sier Bones.

- Vi tar utgangspunkt i at publikum har en forestilling om hvordan et spel går for seg – selve ideen «Spel». Vi har en helt klar historie som er vår egen, i tillegg til at vi selvfølgelig sparker både hit og dit, fortsetter han, og slår fast:

- Det blir jo ikke spel uten fokus på utburd.

- Hora som står tjora

I Spelet om Heilag Olav står en traumatisk utburd sentralt, og Testiklestad er selvsagt ikke noe dårligere. Utburd er et gjenferd etter et barn som er blitt satt ut uten å bli døpt.

- Det er den eneste fødselen jeg har vært med på, så nå er jeg litt skremt, ler Mira Dyrnes Askelund. Løsungen rollefiguren hennes føder, blir ønsket velkommen av familien med fire velplasserte spyttklyser, før den slenges av gårde over et tak, som seg hør og bør.

- Litt komisk er det kanskje at min første profesjonelle jobb består av å bli bundet til en påle og spyttet i skrevet. Sånn har det blitt, sier Askelund.

- Men helt alvorlig er det litt rart hvordan man romantiserer en historie som egentlig er ganske fæl, spesielt når man ser hvordan kvinner blir fremstilt. Men ingen roller er sterke her – alle er på kjøret og alt og alle blir tullet med.

- Rekker dere dette?

-  Vel, jeg har aldri vært med på et teaterstykke som ikke har fått premiere. Men det er veldig sterke skuespillere her og definitivt åpent for improvisasjon om noe skulle skjære seg, sier Askelund.

- Det ligger vel litt i komediens natur, det. Om det ikke skjer noe gærent har vi ikke gjort jobben vår, flirer Bones.

- Mye løping frem og tilbake

Litt over halvparten av billettene til Slaget på Testiklestad er allerede solgt, og forestillingen settes opp åtte ganger mellom 7. og 12. august. Med kun 250 plasser på Oppdalstunet på Sverresborg er det duket for en intim og eksklusiv spelopplevelse. I forrige uke dro skuespillerne på tokt til Stiklestad for å stjele ideer.

- Det blir mye løping frem og tilbake, for det gjør de på Stiklestad. Her er det ikke gress, men grus, så det blir nok godt å se oss springe i smerte, sier Bones.

Foto: Kjell A.Olsen