I februar i år slapp Highasakite sitt andre album «Silent treatment». Sekserne lot ikke vente på seg, det føk til topps på landets albumliste, og låtskriver Ingrid Helene Håvik (27) roses som én av landets ypperste, skriver aftenposten.no

Siden utgivelsen har bandet turnert verden, i kveld venter Øyafestivalen. Vokalist Ingrid Helene Håvik bor et par steinkast unna, på Rosenhoff.

- Å spille på Øyafestivalen rett ned i hugget her blir fint. Da kan jeg stikke rett hjem og legge meg etterpå. Det siste året har vært veldig hektisk for oss, og jeg har sjelden vært hjemme én uke i strekk. Dette var en overraskelse. Negativt fordi jeg blir sliten, positivt fordi det er gøy.

- Hvordan vil du oppsummere alt som har skjedd nå?

- Må jeg det? Nei, det vil jeg ikke. Vi står midt oppe i det.

- Hva med all rosen. Hva betyr den?

- Når man får slike reaksjoner og toppkarakterer for en plate man har jobbet hardt med så lenge, føler man mest av alt lettelse. Pfjo, det gikk greit. Siden vi slapp platen har vi vært på farten. Spilt i USA, rundt om i Europa, og i Tokyo, Hongkong og Taiwan. Resten av året blir det også flere konserter. I Australia, og en ny norgesturné i høst.

- Hvordan er publikumet dere møter, det klages mye på forstyrrende prat for tiden?

- Det begynner man å bli vant til etter hvert. Prating og fulle folk. For meg som kom til rocken fra jazzlinjen og det miljøet, der publikum kan være stille som på teater, var det rart å oppleve at folk sang med på konserter. Det er gøy å gå på scenen, men også alvor. For meg er det jobben min nå. I studio lager man noe som skal foreviges, live handler det om videreutvikling hver gang.

- Hva gjør du når turneen er over?

- Da er det stopp, og da tenker jeg å skrive ny musikk igjen. Det blir det lite av nå på turné, og det får meg til å føle meg ubrukelig.

- Det var da veldig strengt?

- Jo, men det er kjipt ikke å lage noe nytt, fordi jeg blir så glad når jeg får det til. Det er så fint. Som nå, når jeg ikke skriver, blir jeg redd for at jeg har mistet det. Men vi får se, jeg må bare sørge for at jeg får det til igjen.

- Det blir flere turer hit ned for kaffe, da, når det blir mer tid hjemme?

- Dette er nært og fint, men jeg bruker stedet mest for takeaway, eller som fast sted for å gjøre intervjuer. Uansett vil jeg ha kaffen min sterkest mulig, jeg trenger den rusen. Jeg må ha koffein-kicket.