Den italienske forfatteren som går under pseudonymet Elena Ferrante har hatt stor suksess med sine bokserie Napoli-kvartetten. Når skal de italienske produksjonsselskapene Fandango og Wildside produsere en tv-serie basert på bøkene. Det er ennå ikke klart når den vil få premiere, opplyser Ferrantes norske forlag, Det Norske Samlaget.

– Dette er romaner som ber om å bli filmatisert. Den sterke historien, miljøskildringene og de særdeles interessante karakterene gjør Napoli-kvartetten godt egnet til en tv-serie. Vi gleder oss stort til å se resultatet, sier forlagssjef i Samlaget, Håkon Kolmannskog i en pressemelding.

I høst skrev forfatter Erlend Loe skriver om sin stupforelskelse i Napoli-serien: - Allerede etter to-tre siders lesning er Ferrantes tiltrekningskraft magnetisk. Hvordan klarer hun det? (Pluss)

De fire bøkene i Napoli-kvartetten skildrer vennskapet mellom to kvinner gjennom 50 år, samtidig som de også forteller en historie om fremveksten av det moderne Italia. I fjor kom de to første bøkene på norsk, «Mi briljante venninne» og «Historia om det nye namnet». Den tredje boka i serien, «Dei som flyktar og det som blir» kommer på det norske markedet i mars i år, mens fjerde og siste bok kommer i oktober. Bøkene er oversatt av Kristin Sørsdal.

Sørsdal sa opp jobben som lærer og flyttet til Italia. I denne reportasjen forteller hun om hvordan hun oppdaget Ferrante og begynte oversettingen av bøkene (Pluss).